Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Г.Й., служител в местната дирекция

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Г.Й., служител в местната дирекция
Коментари Харесай

Инспектор по труда от Пазарджик с обвинение за подкуп

Окръжна прокуратура-Пазарджик притегли като обвинен Г.Й., чиновник в локалната дирекция „ Инспекция по труда ", за това, че в качеството си на длъжностно лице, е приел подарък – сумата от 500 лева, от представител на компания, с цел да не сформира акт за открито нарушаване на трудовото законодателство - липса на подписан трудов контракт. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 3 август 2021 година, е била осъществена инспекция от Г.Й. в обект на компания в с. Мало Конаре. При нея е било открито нарушаване на трудовото законодателство по член 61 алинея 1 от Кодекса на труда, а точно липса на подписан трудов контракт с един от служащите.

На 1 септември 2021 година представител на сдружението се е явил в дирекция „ Инспекция по труда " в Пазарджик, с цел да показа документи. Обвиняемият Г.Й., който бил проверяващ контрольор, изискал от представителя на компанията сумата от 1000 лв., с цел да не му наложи оптималната санкция от 15 000 лв. за установеното трудово нарушаване. За претенции рушвет е бил подаден сигнал в полицията. Под управлението на Окръжна прокуратура-Пазарджик е почнало следствие по случая.

На 10 септември 2021 година, обвиненият Г.Й. е бил арестуван в кабинета си в постройката на дирекция „ Инспекцията по труда " в Пазарджик след приемане на сумата от 500 лв. от поискания рушвет от представител на проверяваната компания.

По делото се правят дейности по следствието – разпити на очевидци, претършуване и изземване, набиране на писмени доказателства и други

Спрямо обвинения Г.Й. е взета мярка за неотклонение „ гаранция " в размер на 10 000 лв., като същата е съобразена със здравословното му положение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР