Окръжна прокуратура – Хасково, привлече като обвиняем С.Д., на 45

...
Окръжна прокуратура – Хасково, привлече като обвиняем С.Д., на 45
Коментари Харесай

Прокуратурата обвинява турски гражданин за контрабанда на хероин за 88 200 лева

Окръжна прокуратура – Хасково, притегли като обвинен С.Д., на 45 година, турски жител, за това, че на 23 януари на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, без съответно позволение е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 0,980 кг на обща стойност за 88 200 лв. - закононарушение по чл.242, ал.2, предл. 1 от Наказателен кодекс

По делото е открито, че обвиненият С.Д., с управлявания от него товарен автомобил, дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево на 23.01.2022 година Той е пътувал от Турция през България за Румъния. При осъществена щателна митническа инспекция е открито, че С.Д. пренасял, с изключение на заявената стока и високорисково наркотично вещество – хероин. Наркотикът бил разпределен в 2 пакета, облепени с тиксо и укрити в персоналния му багаж – чанта за документи.
свързани новини2186на 13.01.2022
Образувано е досъдебно произвеждане, под управлението на Окръжна прокуратура – Хасково, по което следствието се прави от проверяващ митнически контрольор при Търговско дружество Митница Бургас.

Днес, 24.01.2022 година, обвиненият турски жител е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР