Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Х.Х., на 63 г., турски

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Х.Х., на 63 г., турски
Коментари Харесай

Прокуратурата в Хасково привлече като обвиняем и задържа турски гражданин за контрабанда на 402 килограма хероин за 16 727 377 лева

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен Х.Х., на 63 година, турски жител, за това, че на 17.04.2024 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил с непозната регистрация, без съответно позволение, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 402,720 кг на стойност 16 727 377,92 лева, като предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък - закононарушение по чл.242, ал.4, предл. 1, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.
 
 Матраците, в които е бил прикрит хероинът Матраците, в които е бил прикрит хероинът Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
На 17.04.2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", в посока от Република Турция към Република България, на трасе " Входящи товарни коли и рейсове ", се открил товарен автомобил с непозната регистрация. Водачът му Х.Х., турски жител, показал на митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока от Иран през Турция и България за Румъния – спални матраци. По метода " разбор на риска " транспортното средство било отклонено за щателна митническа инспекция.
 
При осъществената такава във всички пренасяни 156 матрака, сред горния дунапрен и металните им пружини, чиновниците на Агенция " Митници " разкрили укрити общо 618 броя транспарантни полиетиленови лентовидни пакети с бежово прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то реагирало на хероин.
 
 Прокуратурата в Хасково притегли като обвинен и задържа турски жител за контрабанда на 402 кг хероин за 16 727 377 лв. Прокуратурата в Хасково притегли като обвинен и задържа турски жител за контрабанда на 402 кг хероин за 16 727 377 лв. Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор. С разпореждане на наблюдаващия прокурор при ОП-Хасково лидерът на товарния автомобил Х.Х., на 63 година, е арестуван за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Х.Х.
 
Днес, 20 април 2024 година, във връзка със арестуваното количество хероин, в залата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " се организира взаимен брифинг на Министерството на финансите, Министерство на вътрешните работи, Агенция " Митници " и Окръжна прокуратура – Хасково.
 
" Това е най-голямото количество наркотични субстанции, арестувано на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " през последните пет години. Успехът се дължи на положителното съдействие и взаимодействие  от една страна на оперативните служби на МВР  и на Агенция " Митници ", а от друга - на прокуратурата ", съобщи Иван Стоянов, областен прокурор на гр. Хасково.
 
В брифинга участваха Людмила Петкова, вицепремиер и министър на финансите,  Калин Стоянов, министър на вътрешните работи, Иван Стоянов, областен прокурор на гр. Хасково, Георги Димов, шеф на Агенция " Митници ", гр. София, Пламен Павлов, зам.-директор на Агенция " Митници " и представители на други институции. 
 
 Прокуратурата в Хасково притегли като обвинен и задържа турски жител за контрабанда на 402 кг хероин за 16 727 377 лв. Прокуратурата в Хасково притегли като обвинен и задържа турски жител за контрабанда на 402 кг хероин за 16 727 377 лв. Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР