Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем чужд гражданин за

...
Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем чужд гражданин за
Коментари Харесай

Чужденец е обвинен за контрабанда на златни накити за 226 902 лева

Окръжна прокуратура - Хасково притегли като обвинен непознат жител за контрабанда на златни украшения за 226 902 лв..

На 29.10.2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево дошъл рейс с непозната регистрация, пътуващ по маршрут от Турция през България за Република Северна Македония.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществената такава, в тайник, изработен от дясната страна на мотора на транспортното средство, митническите чиновници разкрили 26 облепени с тиксо пакети, в които били укрити украшения от бял и жълт метал. Извършената експертиза от експерт открива, че пакетите съдържат 2730 грама произведения от 14 - каратово злато - проба 585 и 1417 грама произведения от сребро - проба 925. Стойността на контрабандно пренасяните общо 4147 грама произведения от благородни метали е 226 902 лв..

Контрабандните златни и сребърни украшения са били арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура - Хасково лидерът на рейса А.Б., на 50 година, жител на Турция и на Северна Македония, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “ в размер на 3000 лв., както и е наложена „ Забрана за овакантяване рамките на Република България”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР