Окръжна прокуратура–Бургас задържа за срок до 72 часа Х.З. (специалист

...
Окръжна прокуратура–Бургас задържа за срок до 72 часа Х.З. (специалист
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа арестуваните с подкуп служители на ИАРА

Окръжна прокуратура–Бургас задържа за период до 72 часа Х.З. (специалист по „ Рибарство и надзор в отдел „ Рибарство и надзор – Черно море “ към ИАРА Бургас) и В.А. (старши контрольор в отдел „ Рибарство и надзор – Черно море “ към ИАРА Бургас). Това оповестиха от Окръжна прокуратура–Бургас, представени от Novini.bg.

Те са упрекнати за това, че чрез корист със служебното си състояние, посредством изнудване, поискали и приели рушвет – сумата от 2000 лв. (по 1000 лв. за всеки от тях), с цел да не извършат деяние по работа – да не реализират контролните си функционалности по отношение на две лица, при реализиране от същите на непозволен лов на риба. Престъплението е осъществено на 10.03.2020 година в град Поморие.

Престъпното действие е квалифицирано по чл.302, т.2, б. „ а “, вр. чл.301, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, защото е осъществено от длъжностни лица и в съучастничество по сред им, като съизвършители.

Предстои (в идващите дни) Окръжна прокуратура–Бургас да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продълж
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР