Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Съд за шофьор на камион за катастрофа в Кресненското дефиле със загинал мъж

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Й.М. за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на държавното овбиенение.

Обвиняемият Й.М. работел като водач в комерсиално сдружение.

На 30.10.2019 година мъжът управлявал длъжностен товарен автомобил. Пътувал от гр. Разград за Гърция, като прикаченото към влекача полуремарке било натоварено с 24 тона глюкозо-фруктозен сироп.

Около 22,20 ч. транспортното средство минавало по интернационалния път в региона на Кресненското дефиле. Видимостта била неприятна. Превишавайки скоростта на придвижване, лидерът навлязъл в кривата на десен завой. Товарният автомобил изгубил страничната си резистентност и се отклонил наляво. Навлязъл в лентата за насрещно придвижване и се блъснал челно в различен камион. Вследствие на случая другият лидер – М.Б., умрял на място.

В хода на формираното досъдебно произвеждане са били назначени експертизи – съдебномедицинска и автотехническа.

От заключението на вещото лице е видно, че гибелта на М.Б. се дължи на тежки и несъвместими с живота травматични увреждания.

Причина за настъпване на произшествието са субективните дейности на лидера – обвинения Й.М. При съответните пътни условия той се е движел със скорост 85 км/ч, при позволената в сектора до 60 км/ч.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР