Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира по повод публикации в

...
Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира по повод публикации в
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира след публикации за корупционни практики в ЮЗУ

Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира във връзка изявления в медиите по отношение на съществуване на корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет " Неофит Рилски ". 

В изнесената информация преподаватели във висшето учебно заведение настояват, че са нанасяни оценки на студенти без положени изпити, фалшифицирани са подписи и са издавани на дипломи без полагане на изпити. 

Във връзка с изнесените в общественото пространство данни, прокуратурата стартира инспекция в Правно-историческия факултет на Югозападния университет в Благоевград. 

В началото на декември историкът и някогашен учител в Югозападния университет – доц. Стефан Дечев, публикува подаден от него сигнал до Министерството на образованието за редица нарушения в правния факултет. Те са станали по време на управлението на към този момент някогашния декан доцент д-р Николай Марин и зам.-декана доцент д-р Валентин Китанов.

Дечев заяви, че е открил, че редовно подписът му е бил подправен под оценки от изпити, които не са се провеждали, подправяни са други подписи, както и че са давани дипломи без положени нужен брой изпити. Според него студенти са получили дипломата си за висше обучение, без да имат нужните оценки от водените от него дисциплини.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР