Окръжна прокуратура – Търговище ръководи разследване във връзка с разкрита

...
Окръжна прокуратура – Търговище ръководи разследване във връзка с разкрита
Коментари Харесай

ДАНС и ГДБОП разбиха нарколаборатория край Търговище

Окръжна прокуратура – Търговище управлява следствие по отношение на разкрита добре оборудвана лаборатория за произвеждане на наркотични субстанции в село в региона. Трима жители на Кралство Нидерландия са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група, занимаваща се с произвеждане на високорискови наркотични субстанции. Те са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор, като следва в съда да бъдат импортирани претенции за установяване на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на от тях в идващите дни.

Операцията е осъществена под управлението на Окръжната прокуратура от чиновници на Държавна организация " Национална сигурност “ и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност “ при Министерство на вътрешните работи на 19 август 2023 година. В село Врани кон, община Омуртаг. В отдалечена от обитаемото място остаряла стопанска сграда, била разкрита добре оборудвана лаборатория за произвеждане на наркотични субстанции. Вътре имало построена апаратура за задачите на индустриалния развой, както и битови пространства, пригодени за живеене.

Двама от обвинените са арестувани на място в развой на работа по синтезиране на неразрешени вещества. Третият е арестуван в бургаско село, като събраните досега данни изрично свидетелстват за неговото присъединяване в групата. В пространствата са открити бидони с прекурсори. Общото количество конфискувани субстанции е над 500 кг.

Работата по доказване и документиране на незаконната активност на проведената група продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище. Назначени са голям брой експертизи.

Съвместната акцията на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС идва доста скоро откакто изпълняващият функционалностите основен прокурор на Република България Борислав Сарафов и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписаха съглашение за взаимна работа по линия на производството и разпространяването на опиати.

Информацията по случая беше оповестена на взаимен брифинг през днешния ден. Участие в него взеха прокурор Диляна Стоянова – административен началник на Окръжна прокуратура – Търговище, представители на Министерство на вътрешните работи и ДАНС
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР