Окръжна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж

...
Окръжна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж
Коментари Харесай

Мъж преби до смърт приятелката си след скандал в Омуртаг

Окръжна прокуратура – Търговище притегли към наказателна отговорност 28-годишен мъж по отношение на осъществено тежко престъпно закононарушение – съзнателно ликвидиране, осъществено в изискванията на домашно принуждение по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, оповестяват от Апелативната прокуратура във Варна.

Той е упрекнат за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6 и т. 6а от Наказателен кодекс и е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение.

Деянието било осъществено през вчерашния ден, на 29 август 2023 година. Жертва на тежкото закононарушение станала млада жена на 21 години, с която обвиненият живеел на фамилни начала. Двамата обитавали отвън границите на Република България, като от към 10 дни се настанили в жилище на родственици в град Омуртаг.

В ранния следобяд във вторник зародил спор сред С.К. и жертвата на закононарушението, като мъжът нанесъл нечовечен побой над младата жена. В резултат на това тя умряла.

Работата по доказване и документиране на закононарушението продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР