Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняемият Благой Цветилов

...
Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняемият Благой Цветилов
Коментари Харесай

След спор за земи в Първомай: Изправят пред съда 81-годишния Благой, убил свой съгражданин

Окръжна прокуратура – Пловдив съобщи на съд обвиненият Благой Цветилов за съзнателно ликвидиране след спор за аграрни земи. 81-годишният мъж е предаден на съд за това, че на 21 ноември 2022 година в Първомай, в квартал „ Любеново “, със пушка „ ИЖ “, ловна е умъртвил своя съгражданин 54-годишния Димитър Иванов.
Прочетете още
Срещу Цветилов има повдигнато и второ обвиняване за това, че на същата дата.в Първомай, е държал муниции – 112 броя патрони, без да има за това съответно позволение.

Обвиняемият и потърпевшият Иванов били далечни родственици.  Те обработвали наследствени аграрни земи в квартал „ Любеново ”. По този мотив сред тях имало разногласия.

Причината била, че убитият изкупил от родствениците им наследствени земи, които почнал да обработва.  Те били общо към 6,8 дка. В тези площи имало и към 2 дка земя на Цветилов, за която той получавал лихва от убития. На 81-годишният мъж му било препоръчано да продаде този собствен дял, само че той отказвал. Двамата имали спор и за рентата от обработваната земя.

На 21 октомври 2022 година обвиненият тръгнал с микробуса към землището на квартал „ Любеново “, където се намирали земеделските земи. Там срещнал Цветилов, който управлявал трактора си. Двамата слезли от транспортните средства и почнали още веднъж спор за земята. Задържания за убийството държал в микробуса си гладкоцевна ловна пушка. Двамата провеждали диалог, застанали един против различен, като в същото време Благой Цветилов извадил оръжието и споделил: „ Или се разбираме, или ще те гръмна “.

Димитър Иванов  вдигнал ръка да се защищити, като в този миг обвиненият го прострелял с ловната пушка. Пострадалият съумял да измине няколко метра и приклекнал до трактора. Към него се доближил Цветилов и още един път стрелял в тялото му. Пострадалият е умрял от раните си. След като направил действието, възрастният мъж се качил в микробуса, прибрал се в дома си, където си сменил облеклата и тръгнал към районно управление (на МВР) на МВР-Първомай. Там предал огнестрелното оръжие, с което направил убийството, и разказал за случилото се. При осъществено претършуване в дома му са били открити горепосочените противозаконни муниции. Установено е, че ловната пушка е била законно притежавана от него.

Спрямо обвинения него е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР