Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем за ПТП със загинал водач на снегорин

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Я.Г., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от нето закононарушение почл. 343, алинея 1, б. „ в ”, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Я.Г. е жител на Турция, работи като водач.

През зимата на 2023 година мъжът пътувал от Германия към Турция, като минавал през България. Управлявал товарен автомобил с прикачено ремарке, с който превозвал авточасти.

През нощта на 05.02.2023 година мъжът минал през Дунав мост. Валял изобилен сняг, съпроводен със мощен вятър. Видимостта била доста лимитирана.

По същото време в посока от гр. Монтана към гр. Видин се движел товарен автомобил с инсталирана снегоринна дъска, ръководен от Н.К. Предвид метеорологичните условия лидерът правил снегопочистването.

В сектор отмеждународенпът Е-79Я.Г. се движел със скорост 77 км/ч, а Н.К. управлявал снегорина с 31 км/ч. Приотсечка с надолнище надолуобвиняемият изгубил надзор над ръководството на ремаркето, при което то тръгнало странично и навлязло в насрещната лента, където се движел другия автомобил. Обвиняемият забелязал това МПС, само че бил объркан от ситуацията. Последвал мощен удар сред двете транспортни средства, вследствие на който лидерът на снегорина умрял на място.

В хода на следствието по формираното досъдебно произвеждане е било открито, че в сектора на възникването на пътнотранспортното произшествие е имало подложен пътен знак за позволена скорост до 60 км/ч.

С дейностите си обвиненият Я.Г.нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като управлявал с превишена скорост, осъществил ПТП и по несъобразителност предизвикал гибелта на Н.К.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР