Окръжна прокуратура – Благоевград приключи действия по досъдебно производство и

...
Окръжна прокуратура – Благоевград приключи действия по досъдебно производство и
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняема за пътнотранспортно произшествие, отнело живота на две жени 

Окръжна прокуратура – Благоевград завърши дейности по досъдебно произвеждане и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 26-годишната И. А., привлечена в качеството на обвинена за осъществено от нея закононарушение по превоза по член 343, алинея 3, прочие 2, б. „ б “, прочие 1, вр. алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

На 03. 11. 2020 година И. А. управлявала лекия си автомобил, м. „ Форд “, по пътя от гр. Гоце Делчев за гр. Банско. Заедно с нея пътували А. А., З. Т. и С. Т.

Поради дъждовно време пътното платно било мокро, с хлъзгав асфалт.

В сектора от пътя с ляв завой обвинената навлязла със скорост 83, 7 км/ч., макар поставените знаци за възбрана за придвижване със скорост по-висока от означената – 70 км/ч, както и знак за рисков завой. Поради късата загуба на надзор И. А. задържала кормилото в позицията на в началото заложената траектория, което насочило колата й към насрещната лента за придвижване.

Обвиняемата подхванала дейности по прекъсване автомобила, като задействала спирачната уредба. Междувременно колата й се отклонила наляво. Последвал удар с движещия се в насрещното платно лек автомобил, м. „ Мерцедес “, а по-късно и в построената върху банкета подпорна бетонна стена.

Свидетели на случая подали сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Пристигналите на място екипи на незабавна здравна помощ установили гибелта на А. А. и С. Т. Обвиняемата И. А. и З. Т. били превозени в болница.

Вещите лица, изготвили автотехническата експертиза, сочат, че повода за настъпване на ПТП е шофиране на автомобила от страна на обвинената с превишена скорост в сектора на завой по мокра асфалтова настилка. Тя не е понижила скоростта на придвижване, изгубила е надзор върху ръководството на автомобила, който е навлязъл в лентата за насрещно придвижване.

Инцидентът станал в пътен сектор с рискови завои, характеризиращ се с централизация на пътнотранспортни катастрофи, за което имало сложени пътни знаци.

Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР