Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за извършено от

...
Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за извършено от
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва бившия кмет на Благоевград за неправомерно разпореждане със средства с целево предназначение

Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно произвеждане за осъществено от длъжностно лице закононарушение по член 254а, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – предписание със средства с целево предопределение не по предопределение, от което са настъпили нездравословни последствия за Община Благоевград, оповестиха от пресцентър на институцията.
 
След запознаване с материалите, събрани от органите на ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград и АДФИ по предоставената от Окръжна прокуратура – Благоевград инспекция, е открито, че в интервала 08.12.2021 година - 31.12.2021 година в гр. Благоевград кмет на Община Благоевград, в нарушаване на бюджетен закон и подзаконов акт по използването му, се е разпоредил не по предопределение със средства с целево предопределение, предоставени на Общината от Министерството на финансите в осъществяване на Постановление на Министерски съвет от 04.02.2021 година за подсилване на път Благоевград – с. Бистрица – летовище " Бодрост ", местността " Картала ", и въз основа на решение на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет. В резултат на нецелевото разходване на средствата са настъпили нездравословни последствия за Община Благоевград.
 
Наблюдаващият прокурор е решил, че са налице задоволително данни за осъществено закононарушение по горепосочения текст от Наказателния кодекс на Република България. Разследването е предоставено на контрольор от Комисията за противопоставяне на корупцията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР