Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за извършени длъжностни

...
Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за извършени длъжностни
Коментари Харесай

Образуваха досъдебно производство за длъжностни престъпления в Югозападния университет "Неофит Рилски"

Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно произвеждане за осъществени длъжностни закононарушения, оповестяват от прокуратурата.
 
Наблюдаващият прокурор след запознаване с материалите от осъществена инспекция във връзка изявления в медии по отношение на корупционни практики в Югозападния университет " Неофит Рилски " е решил, че са налице процесуалните предпоставки за това.
 
От една страна е законният мотив за формиране на досъдебното произвеждане, а точно известие от способен орган за закононарушение от общ темперамент. От друга страна са задоволително данни, съдържащите се в материалите по преписката – отчет на Министерството на образованието и науката, писмени пояснения и тъжба, сочещи за вероятно осъществено незаконно действие.
 
В интервала 2015 - 2022 година от длъжностно лице/лица от Югозападния университет " Неофит Рилски " били нарушени и/или не изпълнени служебни отговорности и/или превишена властта или правата. Деянията са осъществени за набиране на полза или причиняване на щета, от което са могли да настъпят немаловажни последствия.
 
Разследването е предоставено на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград. Дадени са подробни инструкции за осъществяване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР