Окръжна прокуратура – Благоевград е образувала досъдебно производство за длъжностни

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е образувала досъдебно производство за длъжностни
Коментари Харесай

Производство за длъжностни престъпления в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Окръжна прокуратура – Благоевград е образувала досъдебно произвеждане за длъжностни закононарушения в Югозападния университет „ Неофит Рилски “, оповестиха от прокуратурата. Те показват, че след запознаване с материалите от осъществена инспекция във връзка изявления в медии по отношение на корупционни практики във висшето учебно заведение, наблюдаващият прокурор е решил, че са налице процесуални предпоставки за формиране на досъдебно произвеждане за осъществени длъжности закононарушения.  



От една страна е законният мотив за формиране на досъдебното произвеждане, а точно известие от способен орган за закононарушение от общ темперамент, въпреки това са задоволително данните, съдържащи се в материалите по преписката – отчет на Министерството на образованието и науката, писмени пояснения и тъжба, сочещи за вероятно осъществено незаконно действие, осведомят още от Окръжна прокуратура – Благоевград.

В известието се показва още, че в интервала 2015 – 2022 година от длъжностно лице или лица от ЮЗУ „ Неофит Рилски “ са били нарушени или неизпълнени служебни отговорности и/или превишена властта или правата. Деянията са осъществени за набиране на полза или причиняване на щета, от които са могли да настъпят немаловажни последствия.



Разследването е предоставено на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, като са дадени подробни инструкции за осъществяване, показват от държавното обвиняване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР