Окръженият съд в Търговище наложи мярка за неотклонение „Задържане под

...
Окръженият съд в Търговище наложи мярка за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

ЗА ПОСТОЯННО: Съдът в Търговище остави в ареста мъжа, обвинен за убийството на Хайредин Рамизов

Окръженият съд в Търговище наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража ", във връзка с Д. Л./на 44 години,от град Търговище/, оповестяват от съда. На лицето е повдигнато обвиняване по член 115 от Наказателен кодекс за съзнателно ликвидиране на Хайредин Рамизов, на 42 години, също от Търговище. Предвиденото за това наказване е „ отнемане от независимост " за период от 10 до 20 години.

Обвиняемият е осъждан за обири, само че все още е оправдан.

Също през днешния ден от пресцентъра на ОДМВР в Търговище оповестиха, че два дни откакто бил разгласен за общодържавно търсене по молба на околните му, мъртвото тяло на Хайредин Рамизов е открито на черен път край равнища в покрайнините на град Търговище с прострелна рана в главата. Вследствие на подхванатите от чиновници на ОДМВР и РУ-Търговище дейности е арестуван 44-годишен мъж от Търговище, за който са събрани данни, че е причинител на закононарушението. В непосредственост до мястото, където е открито тялото, са открити два типа оръжия, Към момента е открито, че там е било стреляно и с двете (на местопроизшествието са открити гилзи), като с едно от тях е осъществено закононарушението. Обвиняемият признал за убийството, само че обяснил, че двамата излезли край града да прострелват оръжия и убийството станало инцидентно.

На брифинга през днешния ден в Търговище стана ясно още, че арестуваният е подхванал дейности за прикриване на действието – напуснал е местопроизшествието, изхвърлил е оръжието, сменил е гумите на управлявания от него автомобил и част от облеклата, с които е бил по време на случая.

Назначени са голям брой експертизи – балистични, съдебно-медицинска, за определяне механизма на осъщественото закононарушение, както и точния тип на оръжията. Няма данни причинителят и жертвата да имат разрешителни за законно владение на оръжие. И двамата са известни на полицията с предходни свои престъпни действия, осъждани, като все още са оправдани. На брифинга стана ясно още, че двамата са се познавали добре между тях. Жертвата е бил притежател на автокъща в града, в предишното бил регистриран за владеене на опиати и нанасяне на телесни повреди.

Съдът, като взе поради действителната заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение, реши настояването на прокуратурата за вярно, обосновано и законосъобразно, постанови мярка за неотклонение „ задържане под стража " във връзка с Д. Л.

Определението на Окръжен съд – Търговище предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативен съд – Варна.При обжалване делото е планувано за 23.01.2024 година – вторник.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР