Окръжен съд-Враца наложи ефективно наказание от две години лишаване от

...
Окръжен съд-Враца наложи ефективно наказание от две години лишаване от
Коментари Харесай

Две години затвор за шофьор, убил възрастен мъж на пътя във Врачанско

Окръжен съд-Враца наложи дейно наказване от две години „ отнемане от независимост “ на подсъдимия Й. Ч., което да изтърпи при първичен „ общ режим “.

Той бе приет за отговорен в това, че на 15 октомври 2022 година , движейки се несъобразена скорост по път сред селата Рогозен и Сираково, провокирал злополука. Подсъдимият настигнал движеща се мотофреза “Raider RD “, с прикачено към нея самоделно ремарке, чиито 70-годишен лидер умрял на място

Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия Й. Ч . и неговата отбрана се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване. Подсъдимият призна напълно обстоятелствата , изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях.

При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета . Съдът наложи на Й. Ч. дейно наказване, което след редукцията е две години „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ режим “ на изтърпяване. Съдът също лиши подсъдимия от правото да ръководи МПС за период от две години, считано от влизане на присъдата в законна мощ. Той ще заплати и направените разходи в досъдебното произвеждане.

В това правосъдно произвеждане не бяха предявени цивилен искове . Мотивите на съда ще бъдат направени в законоустановения период. Присъдата на Окръжен съд-Враца не е дефинитивна , а предстои на обжалване и протестиране в законоустановения период пред Апелативен съд-София.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР