Окръжен съд – Монтана прекрати дело за длъжностно присвояване в

...
Окръжен съд – Монтана прекрати дело за длъжностно присвояване в
Коментари Харесай

Съдът в Монтана прекрати делото срещу покойния Румен Видов, доразследват подсъдима за съучастие

Окръжен съд – Монтана приключи дело за длъжностно заграбване в изключително огромни размери против починалия Р. А. В. – някогашен кмет на община Видин, и приключи правосъдното произвеждане против втората подсъдима М. Л. М., упрекната в съучастничество и сформиране и потребление на неистинен документи.
Според обвинителния акт Р. А. В. - някогашен кмет на Видин в съучастничество с М. Л. М. през 2010 и 2011 година присвоил сумата от 103 820 лв. – благосъстоятелност на община Видин, чрез превеждане на суми от сметката на общината по сметките на разнообразни компании и заплащане на ръка на фактури за услуги без да има правно съображение за това. Подсъдимата М. Л. М. /40 г./ съгласно обвинителния акт в интервала 1.09.2010 - 2.11. 2011 година при изискванията на продължавано закононарушение откакто авансово се сговорила и в съучастничество с Р. А. В. – кмет на община Видин, съставила и употребила неистинен документи, фактури на обща стойност 103 820 лв. и ги показала в счетоводството на община Видин, с цел да получи отразените суми за разчистване на нерегламентирани сметища, които действия действително не са осъществени.
В разпоредително съвещание откакто изслуша обвиняването и страните и се срещна с показаните документи за гибелта на Р. А. В. съдът приключи наказателното произвеждане против него, защото наказателната отговорност е персонална.
Определението в частта за преустановяване на наказателното произвеждане против Р. А. В. предстои на тъжба и митинг пред Апелативен съд – София.
Спрямо подсъдимата М. Л. М. липсват законови учредения за преустановяване или прекъсване на наказателното произвеждане, само че са налице позволени на досъдебното произвеждане отстраними основни процесуални нарушавания, довели до ограничение правата на обвинената и разказани в решение на Апелативен съд – София, разгласи съдът. Затова Окръжен съд приключи правосъдното произвеждане против М. Л. М. и върна делото на прокуратурата за доразследване и осъществяване на дадените от съда инструкции.
Определението в частта за преустановяване на правосъдното произвеждане предстои на тъжба и митинг пред Апелативен съд - София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР