Окръжен съд - Монтана определи мерки за защита на трима

...
Окръжен съд - Монтана определи мерки за защита на трима
Коментари Харесай

Окръжен съд-Монтана поиска защита на близките на пребития до смърт Горан от Лом

Окръжен съд - Монтана дефинира ограничения за отбрана на трима поданици на Лом, потърпевши и очевидци по дело за нахлуване и побой в дома им, при което тежко пострада, а по-късно умря от контузиите техен непосредствен.



Според избраните ограничения привлечените като обвинени за закононарушението лица нямат право да приближават и реализират контакт с потърпевшите по какъвто и да било мотив. На 9 август т. година четирима мъже нахлули в дома на Г. Ю./47 г./ в ломския квартал " Младеново " и му нанесли побой.



Часове по-късно, откакто бил настанен в болница, мъжът умрял от получените контузии. Служители на Министерство на вътрешните работи задържали четирима причинители на побоя – Г. Т. М., М. С. М., П. Н. Ш. и П. С. Н. Срещу тях бе формирано досъдебно произвеждане и по искане на държавното обвиняване Окръжен съд наложи на трима от тях – Г. М., М. М. и П. Ш. мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. На четвъртия обвинен – П. Н., бе взета мярка „ парична гаранция ”. През месец октомври тази година тримата арестувани подадоха молби за изменение на наложените им ограничения в по-леки, само че Окръжен съд остави без почитание молбите им. Определението на съда бе обжалвано от обвинените и в края на октомври Апелативен съд – София промени ограниченията на тримата в „ Подписка “. Близките на умрелия след побоя Г. Ю. са се почувствали застрашени от четиримата обвинени, които са на независимост, и са поискали от съда да постанови ограничения за отбраната им. Според молбата им събитието, че обвинените по делото са на независимост, дързостта, с което е осъществено закононарушението и предходните престъпни прояви на причинителите, както и обстоятелствата, че брачната половинка на умрелия - Г. Т. Б., също е потърпевша при нападението, а двамата му сина И. Г. И. и Т. Г. И. са били търсени от нападателите за разпра, пораждат у тях боязън от обвинените и терзания за живота и здравето им.
След като се срещна с молбата и документите по делото и изслуша потърпевшите, представителя на обвиняването и обвинените, съдът наложи възбрана на Г. Т. М., М. С. М., П. С. Н. и П. Н. Ш. да приближават потърпевшите на разстояние по-малко от 50 м, да реализират контакт с тях под каквато и да била форма, в това число телефон, електронна, елементарна поща и факс, както и да посещават региона на улицата, където живеят тримата потърпевши. Забраните, наложени с тези ограничения, ще бъдат в действие до приключването на делото с влезнала в действие присъда или когато производството бъде прекъснато на друго съображение.
Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР