Окръжен съд – Кюстендил остави 39-годишен бездомник от Дупница за

...
Окръжен съд – Кюстендил остави 39-годишен бездомник от Дупница за
Коментари Харесай

Клошар преби жена в двора на църква в Дупница, счупи ръката и на полицай

Окръжен съд – Кюстендил остави 39-годишен скитник от Дупница за непрекъснато в ареста по обвиняване, че е счупил ръката на служител на реда, изпълняващ служебния си дълг, заяви struma.bg.

Инцидентът е станал на 1 октомври в двора на черквата „ Св. Георги Победоносец”. В ранния следобяд на телефон 112 бил подаден сигнал, че двама роми бият жена в двора на храма. На мястото на случая е изпратен полицейски екип – Даниел Тонев и негов сътрудник. Те открили 39-годишния Илиян Стойнев, с адресна регистрация в София, и Емил Костадинов от кв. “Гиздова махала” в Дупница, които налагали 34-годишната Иванка пред очите на минувачи. Двамата служители на реда от Охранителна полиция се пробвали да спрат насилниците.

„ Изведнъж Илиян, ненадейно за полиция, го хвана за ръката, изви дланта му и го смъкна на земята”, описаха очевидци. Колегата на Тонев реагирал незабавно и задържал Илиян. След него щракнали белезниците и на Емил Костадинов. В районно управление (на МВР) – Дупница, което се намира на към 50 метра от мястото на случая, са отведени насилниците и жертвата им Иванка.

Полицай Тонев е потърсил лекарска помощ в Спешен център – Дупница, откъдето е изпратен за обзор при ортопед, защото имали подозрение, че е счупена дланта му.

Илиян Стойнев и Емил Костадинов са освидетелствани в Спешен център, преди да ги закарат в ареста. С искане на Окръжен прокурора на Илиян Стойнев е наложена мярка “задържане под стража” от Окръжен съд – Кюстендил. В настояването си до съда прокурорът от Окръжна прокуратура Владимир Мицов показва, че към 15:45 ч. на Тонев в качеството му на полицейски контрольор в група „ Охрана на публичния ред “ при районно управление (на МВР) – Дупница, при осъществяване на служебните му отговорности е нанесена междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на дланта на дясна ръка – закононарушение по член 131, алинея 2, т. 2, във вр. с член 129, алинея 1 от Наказателен кодекс. Привлечен като обвинен е Илиян Стойнев. За това закононарушение законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 до 10 години.

От събраните досега доказателства съдът намира, че е налице обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към посоченото закононарушение. Съдът смята, че е налице и заплаха обвиненият да се укрие поради обстоятелството, че няма непрекъснато местоживеене, както и че има действителна заплаха да извърши закононарушение. Илиян Стойнев е неведнъж осъждан за обири, обир и нанасяне на междинни телесни повреди.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил предстои на обжалване и протестиране пред Софийски административен съд.

„ Вдигнал съм ръце от тези дрогирани бездомници. Колко пъти се обаждам на шефа на полицията Борислав Динев, който постоянно се е отзовавал, само че никой не може да ги трепне от двора”, съобщи пред кореспондент на „ Струма” архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

„ Преди една година хванах една двойка да прави секс пред вратата на храма, ядосах се и мъжа го набих. След няколко дни пристигнаха две млади девойки и едно момче, показаха се писмено, че са от Хелзинкския комитет за правата на жителите. Нарушил съм му правата, като съм го набил. Давах писмени пояснения в полицията. Преди седмица видях с очите си в двора по какъв начин двама мъже вършат секс, кощунство…

Няма морал, няма боязън от Бога. Всички се дрогират, някои дишат лепило, други си купуват дрога. Имат си дилър. Млад, висок мъж всеки ден разхожда кучето си в двора на храма, където са и ромите. Виждал съм по какъв начин му дават по 20 лева, а той им дава пакетче. Не им стига лепилото и вземат и твърда дрога. Спят в храстите в двора на храма. Въргалят се измежду ден мъже и жени… Не се устоя, от години е по този начин. Срам!”, описа свещеникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР