Окръжен съд – Търговище взе мярка за неотклонение Домашен арест

...
Окръжен съд – Търговище взе мярка за неотклонение Домашен арест
Коментари Харесай

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов остава под домашен арест

Окръжен съд – Търговище взе мярка за неотклонение " Домашен арест " във връзка с кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов, научи " Фокус " .

Припомняме, че съдът не даде ход на делото по искане на Софийска градска прокуратура за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража " на 22.02.2024 година, заради хоспитализация на обвинения. Тогава съдът реши, че е неприемливо гледане на делото при отсъствието на арестуваното лице и назначи тройна съдебномедицинска експертиза.

От нея и при чуването на движимостите лица на 28.02.2024 година стана ясно, че здравословното положение на обвинения не е спънка той да се яви в Оценка за съвместимост – Търговище и да взе участие в произвеждане по импортираното искане за взимане на мярка за неотклонение. Тогава съдът реши, че обвиненият няма уважителна причина за неявяването си, с това е станал причина за отсрочване на делото и постанови насилственото му довеждане.

Съдебното съвещание през днешния ден се организира при закрити врата заради съществуване на класифицирана информация.

Обвиняемият Ешрефов е притеглен по член 321, алинея 3, т. 1 по отношение на алинея 2 от Наказателен кодекс за това, че в интервала от началото на 2019 година досега е взел участие в проведена незаконна група в гр. Омуртаг и на територията на общината за осъществяване в съгласие в страната на закононарушения по член 282 (Престъпления по служба) и други от Наказателен кодекс, за които е планувано наказване " Лишаване от независимост " повече от три години. Групата е основана с користна цел и в нея вземат участие длъжностни лица.

Съдът реши, че са налице и трите планувани в член 63, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс предпоставки за взимане на мярка за неотклонение по отношение на Ешрефов, а точно същият е притеглен в качеството на обвинен за тежко съзнателно закононарушение, от доказателствата, събрани на досъдебното произвеждане може да се направи обосновано съмнение за съпричастност към осъществяване на действието и е налице действителна заплаха да повлияе върху очевидците, които се намират в йерархическа взаимозависимост от него или другия обвинен Хасан Хасанов (негов баща), като извърши закононарушение против правораздаването.

Като взе поради, че обвиненият е неосъждан, без престъпни регистрации, фамилен, с две малолетни деца и най-много влошеното му здравословно положение, съдът одобри, че и мярка за неотклонение " Домашен арест " ще извърши задачата на закона.

Определението на Окръжен съд – Търговище предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативен съд – Варна. При обжалване делото е планувано за 19.03.2024 година – вторник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР