Окръжен съд – Русе уважи и исковете на децата на

...
Окръжен съд – Русе уважи и исковете на децата на
Коментари Харесай

След изцяло уважения иск на съпругата на загинал при ПТП, са уважени и тези на децата му

Окръжен съд – Русе почете и исковете на децата на умрял при ПТП, като осъди „ Алианц “ Румъния да им заплати по 120 000 лева обезщетение запричинените неимуществени вреди от загубата на татко им, ведно със законната рента и разноските по делото. Преди 3 месеца различен състав на съда присъди същата сума за брачната половинка, като решението не беше обжалвано и към този момент е в законна мощ.

Инцидентът е от 16.05.2016 година Около 8 ч. сутринта 59-годишният Г. Е. управлявал автомобила си „ Фолксваген Голф “ от с. Екзарх Йосиф към гр. Русе. Жена му била до него на предната седалка. Завивайки наляво и включвайки се в основния път Бяла-Русе, били ударени откъм гърба от идващата със 127 км/ч „ Хонда “, ръководена от румънския жител Д. С. От удара двете коли се завъртели, а българският водач умрял в резултат на тежките увреждания, които получил. За румънския автомобил имало годна застраховка „ Гражданска отговорност “ в ALLIANZ TIRAC ASIGURARI S.A., Румъния. Синът и дъщерята на Г. Е. предявили рекламация за възнаграждение на застрахователно обезщетение към ответното сдружение, посредством представителя му в Р България – ЗАД„ АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ “, само че получили отвод. Затова подали иск посредством съда за по 120000 лева за всеки от тях.

За да дефинира размера на дължимото обезщетение във връзка с ищците, Окръжен съд - Русе съобрази претърпените от тях и продължаващи болки и премеждия вследствие загубата на татко им. Според съда, несъмнено, загубата на родител е тежка контузия, която е изключително мощна, когато е неочаквана, непредвидена и породена по метод, друг от естествения за всяко човешко създание. Прието е за открито, че връзките сред родител и дете след порастването и отделянето на ищците са траяли естественото си и обикновено развиване на почитание и любов. От директните усещания на разпитаните очевидци по делото е потвърдено по неоспорим метод, че сред татко и щерка и татко и наследник са съществували усеща на мощна обвързаност, съгласие и доверие. Съдът одобри, че страданията на ищците са обусловени и от лишаването им от опцията да разчитат на моралната и духовна поддръжка на татко си за в бъдеще, от смяната в метода им на живот и невъзможността да се чака, че превъзмогването на отрицателните последствия от загубата ще бъде допустимо.

Решението на Окръжен съд – Русе, с което исковете на децата на починалия в злополука Г. Е. са почетени в цялостните претендирани размери, предстои на обжалване в двуседмичен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР