Окръжен съд – Русе потвърди наложеното наказание лишаване от свобода

...
Окръжен съд – Русе потвърди наложеното наказание лишаване от свобода
Коментари Харесай

4 години затвор за рецидивист, извършил 10 кражби

Окръжен съд – Русе удостовери наложеното наказване отнемане от независимост за период от четири години при първичен непоколебим режим на И. Ц., оповестиха от ведомството.

Присъдата е за осъществени 10 обири от необитавани къщи в гр. Сливо поле и с. Борисово в интервала от 22.01.2019г. до 09.06.2019г. Общата стойност на всички отнети движимости е 5319,60 лева, а подсъдимият е направил действията в изискванията на рисков рецидив единствено две години след излизането си от пандиза, където излежал петгодишна присъда за обир.

Производството пред първоинстанционния съд е минало по реда на съкратеното правосъдно разследване, защото И. Ц. е признал напълно обстоятелствата и събитията, разказани в обвинителния акт. Затова в началото избраното наказване отнемане от независимост за период от шест години е било понижено с една трета и е наложено отнемане от независимост за период от четири години при първичен непоколебим режим, като е приспаднат периода на предварителното задържане, считано от 13.06.2019 година

Подсъдимият И. Ц. обжалвал тази присъда акцентирайки, че в претекстовете не са съобразени част от смекчаващите виновността условия и е предложил наказването отнемане от независимост да бъде понижено под планувания най-малко, а за изтърпяването му да се дефинира първичен общ режим. След разбор на всички доказателства по делото, въззивният съд счете, че  избраното в атакуваната присъда наказване освен не е очевидно незаслужено, а в противен случай, в някаква степен е прекомерно снизходително. „ Подсъдимият И. Ц. няма обучение, специалност и съответни трудови привички, трансформирал е осъществяването на закононарушения в занаят, което сочи повишена степен на социална заплаха и неефективност на наложените досега санкции. “ – с тези претекстове съдът одобри доводите в жалбата за неоснователни и удостовери напълно първоинстанционната присъда.

Решението на Окръжен съд – Русе е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР