Окръжен съд – Монтана отмени мярката Задържане под стража“, наложена

...
Окръжен съд – Монтана отмени мярката Задържане под стража“, наложена
Коментари Харесай

Окръжен съд – Монтана наложи мярка „Подписка“ на 27 годишен, покарал мотоциклет без книжка

Окръжен съд – Монтана анулира мярката „ Задържане под стража “, наложена от Районен съд /РС/ – Лом  на К. З./27 г./ за ръководство на мотоциклет  без нужните документи, и му наложи мярка „ Подписка “. 
 Според документите по делото на 4 ноември т. година К.З. е бил спрян в Лом от чиновници на Министерство на вътрешните работи при ръководство на мотоциклет „ Хонда “ и при направената инспекция било открито, че няма шофьорска брошура, а мотоциклетът не е регистриран. Справката в осведомителните масиви на Министерство на вътрешните работи установила, че за същото действие на К. З. към този момент му е било наложено административно наказване от районно управление (на МВР) - Лом, влезнало в законна мощ на 6 октомври 2022 година и от налагането на това наказване не е изтекла една година. К. З. е  осъждан шест пъти до момента – за закононарушения в превоза и обири, като най-тежкото му наказване е една година „ Лишаване от независимост “, дейно, което е изтърпял през 2019 година По искане на Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, на 7 ноември районен съд – Лом  е взел мярка за неотклонение „ Задържане под стража “  на К. З., което обвиненият и отбраната му са обжалвали. Като изслуша представителя на обвиняването, отбраната и обвинения и се срещна с наличните документи Окръжен съд  обяви, че  са налице задоволително доказателства за съществуването на обосновано съмнение, че обвиненият е причинител на двете закононарушения – ръководство на мотоциклет без брошура и без регистрация на машината. Съдът обаче не показа мнението на районен съд, че  има заплаха обвиненият К. З. да се укрие или да извърши друго закононарушение. К. З. има непрекъснат адрес, няма данни по досегашните досъдебни производства против него да се е укривал и да е търсен, признавал е виновността си и е изтърпявал наложените му санкции, мотивираха се магистратите.   
Затова Окръжен съд анулира определението на районен съд – Лом, с което на К. З. е взета най-тежката мярка „ Задържане под стража “, и му наложи мярка „ Подписка “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР