Окръжен съд – Монтана и Окръжна прокуратура – Монтана организират

...
Окръжен съд – Монтана и Окръжна прокуратура – Монтана организират
Коментари Харесай

Съдебната палата в Монтана „отваря врати“ на 3 май

Окръжен съд – Монтана и Окръжна прокуратура – Монтана провеждат „ Ден на отворените порти “. Инициативата е под надслова “Открито за правосъдната власт “ и ще се организира на 3 май в Съдебна палата –Монтана. Граждани и възпитаници ще имат опция да посетят Съдебната палата и на място да се срещнат с историята, дилемите и активността на съда и прокуратурата.
От 10 часа в зала № 4 ще бъде показан привиден правосъден развой, квалифициран от възпитаници от ПМПГ „ Св. Климент Охридски “ с учител Цветелина Цветкова. В следобедните часове възпитаници от ПГСАКН „ Проф. арх. Стефан Стефанов “ ще участват на лекция по просветителната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Съдия Калин Иванов от Районен съд – Монтана ще показа на младежите тематиката „ Законът – права и отговорности. Закон и правдивост “. Учениците ще беседват с магистратите по тематики и проблеми, свързани със правосъдната власт, законите и правата на жителите.
Провеждането на „ Ден на отворените порти “ е част от осведомителната акция на Висшия правосъден съвет под надпис „ Открито за правосъдната власт “. С нея се цели реализиране на по-голяма бистрота и осведоменост за работата на правосъдната система, повишение на правната просвета на жителите и подсилване на доверието на обществото в българското правораздаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР