Окръжен съд – Кърджали, с Определение от 24 юли тази

...
Окръжен съд – Кърджали, с Определение от 24 юли тази
Коментари Харесай

Faktor.bg: Върнаха шофьорската книжка на Местан, били му я отнели необосновано

Окръжен съд – Кърджали, с Определение от 24 юли тази година разгласи като „ голословно ” и „ незаконосъобразно ” разпореждане на прокуратурата, с което на Лютви Местан бе отнето свидетелството за ръководство на МПС. Това заяви Faktor.bg базирайки се на свои източници в сада.

До глобата се стигна, откакто на 14 април водачът на ДОСТ стана участник в тежка злополука на пътя за прохода Маказа, при която почина и бебе. Срещу политика от пролетта се води досъдебно произвеждане поради тежкия случай. На 24 април с разпореждане на Окръжна прокуратура – Кърджали на Лютви Местан бе отнето свидетелството за ръководство на МПС с претекстове, че обвиняването към него е за тежко закононарушение, осъществено по несъобразителност. Освен това персонално представителят на Главна прокуратура популяризира информация, че Местан е неизпълнителен лидер, рецидивист на пътя и е направил голям брой тежки пътни нарушавания.

Според съда обаче „ от събраните досега доказателства не е открито разследваното действие да се отличава с по-висока от типичната за този вид закононарушения социална заплаха ”. Освен това няма доказателства Местан да е персона с висока социална заплаха. Съдът е открил, че от 12-те броя електронни фишове, въз основа на които прокуратурата разгласи водача на ДОСТ за пътен гамен, единствено един е публикуван действително на негово име и фактически персонално той е управлявал автомобил. Това нарушаване е установено през 2011 година, а останалите 11 са осъществени от други политици от Движение за права и свободи, само че са издавани на името на Местан като материално отговорно лице на партията през този интервал. Съдът счита, че единствено за едно действително нарушаване от 2011 година не може да се прави извод, че Местан е рисков и съставлява висок риск за придвижването по пътя. Няма доказателства, че политикът е и систематичен извършител за пътния закон и неизпълнителен лидер, твърди още съдът.

Преди време Лютви Местан разгласи на конференция, че ще съди прокуратурата за квалифицирана клюка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР