Окръжен съд – Хасково взе най-тежката мярка за неотклонение Задържане

...
Окръжен съд – Хасково взе най-тежката мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Турски тираджия опита да пренесе през България марихуана за над 2,3 млн.лв

Окръжен съд – Хасково взе най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с 55-годишен мъж, роден в Tурция, с австрийско поданство, за това, че на 10.08.2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево с товарен автомобил, без съответно позволение направил опит да придвижи през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – коноп /марихуана, канабис/ с общо бруто тегло 145,11 кг и на обща стойност 2 321 760 лв. и 2,40 грама хашиш на стойност 90 лв., всичко на обща стойност 2 321 850 лв., като предметът на контарбандата е в изключително огромни размери.
Прочетете още
Съдът одобри съществуването на обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност за тежко съзнателно закононарушение, за което се планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 15 година до 20 година и „ Глоба “ от 200 000 до 300 000 лв.. От събраните към сегашния миг на досъдебното произвеждане доказателства - разпитаните очевидци, съдът намира, че чужденецът е създател на закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност.

Според магистратите съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение, защото не е български жител, а е с австрийско поданство и няма адресна регистрация на теротирията на България. Същият неведнъж е прекосявал през гранниците на страната, наясно с режима на прекосяване и няма трайна уседналост на територията на страната.

Тези условия, взети в своята цялост, обусловиха извода на съда, че само мярката за неотклонение „ Задържане под стража “ се явява съответна на задачите на закона – да се обезпечи наличието на обвинения в производството и при осъществяване на процесуалните дейности по следствие.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 3 - дневен период, считано от датата на постановяването и оповестяването му в правосъдно съвещание, като при положение на постъпила тъжба и/или митинг, делото е планувано за разглеждане от Апелативен съд – Пловдив на 22.08.2023 година от 10 ч.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР