Окръжен съд – Бургас съвместно с Националния институт на правосъдието

...
Окръжен съд – Бургас съвместно с Националния институт на правосъдието
Коментари Харесай

Синдрома на родителско отчуждение обсъждаха магистрати в Окръжен съд - Бургас

Окръжен съд – Бургас взаимно с Националния институт на правораздаването проведоха районно образование за магистрати на тематика " Съдебно-психологически експертизи на деца. Синдром на родителско отчуждение. Поведение на съдията при осъществяване на производства с присъединяване на деца, потърпевши от домашно и полово принуждение “. Лектор бе доцент доктор Румен Бостанджиев. В образованието се включиха съдии от Апелативен, Окръжен и районните съдилища в региона.

Лекторът показа отрицателната наклонност на зачестяване случаите на деца в проблематични фамилии и преосмислянето на обичайна визия " в името на детето “. Широка полемика провокира психичното развиване на детето в дисфункционално семейство и резултата на развода върху децата, справяне с контузията, напрежението, също и споделеното настойничество. Участниците направиха сравнителен разбор с образци по тези въпроси от международната правосъдна процедура и законовите правила в страната. Теми на образованието бяха още насилието в изолирани етнически общности, синдрома на родителско отчуждаване, психичната медиация при бракоразвод.

Обучението бе проведено по план " Качествено професионално образование за повишение успеваемостта на правораздаването, по Оперативна стратегия " Добро ръководство “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР