Окръжен съд – Бургас потвърди взетата мярка за неотклонение Задържане

...
Окръжен съд – Бургас потвърди взетата мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Окръжен съд – Бургас потвърди задържането на обвиняем шофьор на автобус за причиняване на смърт при ПТП

Окръжен съд – Бургас удостовери взетата мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Камен Ф., обвинен за причиняване на гибел при ПТП по несъобразителност. Делото бе гледано по тъжба на обвинения и неговата отбрана за изменение на взетата му най-тежка мярка за неотклонение в по-лека. По делото бе направена и показана в правосъдното съвещание правосъдно – психиатрична и психична експертиза, представяща здравословното положение на Камен Ф.

Настоящата правосъдна инстанция като прегледа доказателствата по делото и съобрази мненията на страните, откри за открито, че в началото с определение на Окръжен съд – Бургас от 02.03.2020 година, на Камен Ф. е наложена мярка за неотклонение „ Домашен арест “. Основанието на първоинстанционния съд е, че е налично обосновано съмнение за авторството на действието и че липсва действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение. Апелативен съд – Бургас анулира това определение и постанова мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на обвинения. Различното в претекстовете на въззивната инстанция е отношението към извода, че липсва действителна заплаха Камен Ф. да извърши друго закононарушение, съгласно която, са налице доказателства обосноваващи действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение.

Настоящият състав на Окръжен съд – Бургас към този миг не установи нови условия, които да обосновават различен извод, друг от този на Апелативния съд в цитираното определение. Тезата на отбраната, че е разколебано обоснованото съмнение за авторство на действието, не се показа от съда. Разследването е в начална фаза и в следствие ще бъдат направени експертизи, които да открият точната скорост на придвижване на рейса, ръководен от Камен Ф.

Изводите на направената правосъдно – психиатрична и психична експертиза са безапелационни, че настоящото здравословно положение на обвинения е надлежно на обективните условия, в които се намира същият. Не се касае за заболяване, което да води до съображение за изменение на мярката за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас предстои на обжалване или протестиране в тридневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР