Окръжен съд – Бургас наложи наказание Лишаване от свобода за

...
Окръжен съд – Бургас наложи наказание Лишаване от свобода за
Коментари Харесай

Бруталният Драгомир, заклал мъж в Славейков, ще лежи в 20 години в затвора

Окръжен съд – Бургас наложи наказване " Лишаване от независимост " за период от 20 години при първичен " непоколебим " режим на изтърпяване на наказването на Драгомир Вълев. Съдът призна подсъдимият за отговорен в това, че на 8 декември 2020 година, в непостоянен тъкмо час, в ж. к. " Славейков " в Бургас, при изискванията на рисков рецидив, съзнателно умъртвил М. Р., намиращ се в безпомощно положение с централизация на алкохол в кръвта - 3,60 промила. Драгомир е нанесъл голям брой прободно порезни рани в региона на шията, лицето, ръцете и краката, като убийството е осъществено с особена свирепост.

Делото бе гледано по реда на Особените правила на Глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс – Съкратено правосъдно разследване, в хипотезата на член 371, т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс. По време на правосъдното разследване бяха разпитани единствено четирима очевидци. При произнасянето на своята присъда, съдът се употребява от свидетелските показания на останалите очевидци и експертните изводи на движимостите лица по направените експертизи и направени в досъдебното произвеждане.

Държавното обвиняване пледира за наказване от 20 години " Лишаване от независимост ", като посочи, че действието е осъществено отговорно, при три квалифициращи признаци и правосъдното минало на подсъдимия включва действия, квалифициращи го като такова осъществено при изискванията на рисков рецидив. Прокурорът съобщи, че подсъдимият е с лека форма на умствена назадничавост, само че е разбирал осъщественото действие и е можел да управлява постъпките си. Защитата пледира за наказване в размер сред 15 и 20 години " Лишаване от независимост ". По време на правосъдните прения отбраната акцентира, че Вълев е направил признания, не е затруднявал следствието и е съдействал за разкриването на обективната истина.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР