ОКОВАНА ЖЕНАВидео от полицейска камера, публикувано във вторник, показва спасяването

...
ОКОВАНА ЖЕНАВидео от полицейска камера, публикувано във вторник, показва спасяването
Коментари Харесай

ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або

ОКОВАНА ЖЕНА

Видео от полицейска камера, оповестено във вторник, демонстрира спасяването на жена, която беше открита прикована към пода на дом в Луивил, Кентъки, предходната седмица.

Кадрите демонстрират по какъв начин служител на реда от Луисвил се пробва да влезе в дома към 19 часа в сряда, откакто комшия съобщил, че е чул писъци.

След несполучливи опити да влезе през вратата, служителят на реда употребява стълба, с цел да стигне до втория етаж и да счупи прозореца.

Вътре има плачеща жена с верига на врата, заключена с катанец и закрепена за пода.

36-годишният Мойзес Мей бе задържан два дни по-късно, а от полицията оповестиха, че той е отвлякъл дамата няколко дни по-рано.

Съдебният график, оповестен онлайн, демонстрира, че идващото съвещание по случая е планувано за за понеделник. От онлайн записите не излиза наяве дали Мей има юрист, който може да приказва от негово име.

Мей беше задържан по обвинявания за похищение, закани против длъжностно лице, голословно застрашаване на сигурността, нахлуване, терористична опасност и тормоз, заяви филиалът на NBC WAVE от Луисвил.

Според станцията той твърди, че е почтен.

В отчета за задържането се споделя, че на 14 август Мей и дамата са се скарали и Мей я е блъснал, заяви WAVE.

В отчета за ареста се споделя, че когато се върнала да си вземе движимостите, Мей я заключил в една стая и по-късно я оковал във вериги, оставяйки я там и вземайки мобилния й телефон, заяви WAVE.

СЪВЕТНИК НА ПУТИН

Съветник на съветския президент Владимир Путин твърди, че армията на Украйна " ще се сплоти посредством гей секс като гръцките спартанци ".

Въпреки че коментарът може да наподобява чудноват, това е единствено последният образец за съветските управляващи, употребяващи хомофобски националистически настроения, с цел да оправдаят своята непредизвикана война против Украйна.

" Военните теоретици и историци знаят коя войска в Гърция е била най-силната, помните ли? Спартанците! Те са обединени от хомосексуално приятелство. Всички са били хомо. Това е била политиката на тяхното управление. Мисля, че те възнамеряват същото за въоръжените сили на Украйна ", сподели Сергей Марков, някогашен консултант на Путин, по съветска телевизия. Марков сподели, че Съединени американски щати и Украйна ще употребяват " невролингвистично програмиране “ и други техники за промиване на мозъци, с цел да трансфорат украинците бойци в хомосексуалисти срещу волята им. В реалност няма доказателства, че психическите способи могат да трансформират половата ориентировка на човек.

" Те имат неестествен политологичен фашизъм, основан от американски и английски политически технолози. Ще ги трансфорат в зомбита, в членове на фетиш. Мисля, че ще накарат някои да станат хомосексуалисти ", сподели Марков.

" Тези актуализирани войски на въоръжените сили на Украйна, зомбирани и обединени посредством гей секс, дружно с членове на култа, подготвени да се саможертват. Това е, което ни приготвят напролет на 2025 година ", добави той.

Има някои исторически доказателства, които допускат, че спартанците от Древна Гърция може да са насърчавали хомосексуалната интензивност като метод да накарат бойците да останат в армията и да се борят за живота на сътрудниците си. Доказателствата също по този начин допускат, че се е очаквало спартанските бойци да прекратят такива взаимоотношения след довеждане докрай на избран стадий от военното си образование.

Най-известната гей армия в Древна Гърция в действителност не е била Спартанската, а Свещената тайфа на Тива – елитна армия, умишлено формирана от 150 гей или бисексуални двойки, които са победили спартанците и са умъртвили и двамата спартански крале в една акция.

Независимо от това, мненията на Марков може да са по-малко повлияни от историческата меродавност и повече от вдъхновяване на хомофобско омерзение у съветските фенове против Украйна и нейния съдружник, Съединените щати.

В тирада през октомври 2022 година Путин сподели, че войната против Украйна е нужна, тъй като Съединени американски щати желаят да прокарат " половите си перверзии " на съветските възпитаници.

" [Западните държави] плюят върху естественото право на милиарди хора, по-голямата част от човечеството, на независимост и правдивост, сами да дефинират своето бъдеще. Сега те изцяло минаха към коренно отказване на моралните правила, религията и фамилията ", сподели Путин.

LGBTQ ЗНАМЕ

Собственичка на магазин в Калифорния беше убита след спор за байрак на Прайда, изложен пред магазина ѝ, оповестиха управляващите.

Служители от кабинета на шерифа на окръг Сан Бернардино споделиха, че 66-годишната Лора Ан Карлтън е била оповестена за мъртва на мястото на стрелбата в петък вечерта.

Длъжностни лица споделиха, че по време на първична свада в магазина за облекла на Карлтън обвинен мъж " направил няколко пренебрежителни забележки по отношение на знаме с дъга, което стояло пред магазина, а след това прострелял Карлтън ". След това избягал от мястото на престъплението.

Полицаите съумели да намерят обвинения, който бил въоръжен и надлежно погубен след престрелка. До неделя мъжът не беше разпознат.

Карлтън, която предпочитала да бъде наричана Лори, оставя след себе си брачен партньор и девет деца в смесено семейство.

Тя имала и управлявала магазин за облекла Mag.Pi в Сидър Глен, неузаконена общественост в планините Сан Бернардино, почти на 100 км. източно от Лос Анджелис.

Група деятели в близкия град Лейк Ароухед споделиха, че Карлтън не се е идентифицирала като член на гей общността, само че е отделяла време в помощ и покровителство за всички. " В нощта на стрелбата тя е защитавала флагове на Прайда, сложени пред магазина ѝ ", сподели групата.

В обществените медии бликна поддръжка, изразяваща потрес и горест. Много от мненията включват емотикони със флагове на дъгата.

Сред тези, които отдадоха респект, беше режисьорът на Bridesmaids Пол Фейг, който си спомни Карлтън като " страховит другар ".

" Всички скърбим за нейния брачен партньор Борт, за нейното семейство и LGBTQ+ общността, за която Лори беше толкоз правилен съдружник ", написа той в Instagram и добави: " Трябва да се постави завършек на тази назадничавост. Всеки, който употребява език на ненавист против общността, би трябвало да осъзнае, че думите му имат значение, че думите могат да вдъхновят принуждение против почтени любящи хора. Нека всички продължим напред с приемливост и обич. Нека не разрешаваме трагичната гибел на Лори да бъде безрезултатна. "

През последните години правоприлагащите органи в няколко щата проверяват унищожаването на знамената на Прайда като евентуални закононарушения от ненавист.

КАБИНКОВ ЛИФТ

Група деца и двама възрастни заседнаха в кабинков въжен превоз в Пакистан.

Тревожни и пребледнели, те се скупчили в кабинката, обхванати от боязън, до момента в който висели нестабилно на стотици метри височина.

Имали малко вода, а някои постоянно губели схващане. Шестте деца и двамата възрастни издържали 14-часовото тестване, заседнали над буйните гори на планинската северна пакистанска провинция Хайбер Пахтунхва. Животът им висял на косъм.

Но виковете им за помощ били чути и късно във вторник управляващите разкриха по какъв начин усърдно са избавили пасажерите – един с хеликоптер, а другите посредством зиплайн – в забележителна избавителна интервенция, усложнена от времето.

" Изключително сложната избавителна задача беше усложнена от мощните ветрове в региона и заплахите, свързани с сходни интервенции, в това число перките на ротора на хеликоптера, които дестабилизираха повдигането ", се споделя в изказване на въоръжените сили на Пакистан.

Кабинковият въжен превоз, който свързва селата Батанги и Джангри в окръг Батаграм - на към четири часа от най-близкия асфалтов път - се употребява за транспорт на деца до учебно заведение, като редуцира съвсем четиричасовото пътешестване до няколко минути.

Но това, което трябвало да бъде бързо пътешестване с, се трансформирало в жестока битка на живот и гибел, откакто един от кабелите на лифта се скъсал, оставяйки групата в капан на към 275 метра над котловина.

Кабинката останала окачена на единствено един кабел, а военният личен състав се впуснал в неистова задача за избавяне на хората на борда, като извадил едно дете с хеликоптер и докарал останалите на безвредно място посредством зиплайн с рухването на нощта.

Кадри, оповестени от избавителните служби, уловиха трагичния миг, когато едно дете като че ли скочи от кабинковия въжен превоз, до момента в който обезверено се вкопчваше в края на въже, висящо от хеликоптер, преди да бъде откарано на безвредно място.

В друго видео може да се види по какъв начин служащи дърпат двамата възрастни, с цел да се заловен за зиплайна, откакто рухването на нощта затрудни въздушното избавяне.

" Докато чакаха да бъдат избавени, двама от учениците в кабинковия въжен превоз от време на време губеха схващане ", сподели един от пасажерите пред пакистанското издание Geo News. Пътникът, посочен единствено като Гулфараз, е призовал държавните управляващи да подхващат дейности. Той сподели, че учениците даже не са имали вода за пиянство.

Според Танвир Ур Рехман, заместник-комисар на окръг Батаграм, избавителният личен състав дал на пасажерите медикаменти срещу гадене, откакто получили сведения за повръщащи деца, както и лекарства за сърце.

" Облекчен съм, като знам, че всички деца са избавени сполучливо и безвредно. Страхотна екипна работа на военните, избавителните отдели, регионалната администрация, както и на локалните хора ", написа служебният министър председател Анваар ул Хак Какар в X, прочут преди като Twitter.

Кабинковите лифтове са постоянен тип превоз за жителите на региона, където пътуването сред селата може да отнеме часове заради гъстите гори и пресечения терен.

Квартал Батаграм, където се намира кабинковият въжен превоз, е доста безпаричен и страда от липса на добра инфраструктура. Семействата разчитат на локалните лифтове, някои от които са направени от железни останки и изхвърлени микробуси, с цел да пътуват до учебно заведение и даже до болничното заведение.

Въпреки това, тези въжени линии постоянно не получават подобаваща поддръжка и са ставали причина за бедствия и в предишното. Миналия декември 12 деца бяха избавени от различен кабинков въжен превоз в източната част на Хайбер Пахтунхва.

Този случай накара служебния министър-председател на Пакистан да подреди неотложно затваряне на всички " порутени и несъответстващи на стандартите седалкови лифтове “.

ЖИРАФЧЕ

В края на предишния месец в зоологическата градина Brights в североизточната част на Тенеси се роди женско мрежесто жирафче - само че за разлика от майка си, то се роди без никакви петна, което е голяма необичайност.

С височината от 4 до 4,5 м., жирафите са най-високите бозайници в света. Когато майките раждат, бебетата към този момент са високи близо 2 м. и с изключение на в изключително редки случаи се раждат покрити от копита до рога с кафяви петна. Brights Zoo в Лаймстоун, Тенеси, разгласи, че приветства раждането на мрежест жираф без петна на 31 юли, оповестиха от WJHL 11 News.

" Експертите по мрежести жирафи считат, че тя е единственият компактно обагрен жираф на планетата ", споделиха от зоопарка пред малкия екран.

Директорът на зоологическата градина, Дейвид Брайт, сподели, че чиновниците на са се свързали с експертите в зоопаркове из цялата страна, с цел да разпитат какъв брой необичаен може да бъде жирафът. Оказва се, че единственият жираф, роден без петна, е бил в Япония през 70-те години на предишния век.

Снимки на бебето може да се бъдат видени на страницата на Brights Zoo във Фейсбук, където то стои до майка си в ослепителен контрастност с нейните петна. Зоологическата градина моли обществеността да помогне да даде име на новороденото, като гласоподава за едно от четирите имена, налични на страницата на зоопарка във Фейсбук.

Имената на суахили и техните смисли са: Kipekee, което значи уникален; Firali, което значи необикновен или необикновен; Шакири, което значи тя е най-красивата; и Jamella, което значи просто красива.

Брайт сподели още, че зоологическата градина е разгледала хиляди имена и техните смисли, преди да се спре на четирите, които са налични за гласоподаване.

Гласовете ще бъдат преброени и оповестени на 4 септември.

Според Фондацията за запазване на жирафите в дивата природа са останали единствено към 16 000 мрежести жирафи – повече от 50% спад от почти 36 000 жирафа преди 35 години. В света има почти 117 000 жирафа от четири типа и девет подвида, доста от които са избрани като уязвими, застрашени или сериозно застрашени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР