Окончателното решение за вдигане на забраната за внос на украинско

...
Окончателното решение за вдигане на забраната за внос на украинско
Коментари Харесай

Кирил Вътев: ЕК има последна думата за вдигане на забраната за внос на украинско зърно

Окончателното решение за повдигане на възбраната за импорт на украинско зърно е на Европейска комисия и датата е 15 септември. Става въпрос за 4 съществени групи артикули - пшеница, царевица, слънчоглед и рапица. Това сподели в предаването " Още от деня " земеделският министър Кирил Вътев след съвещание на отрасловата комисия в Народното събрание. Той посочи, че Европейска комисия ще има последна думата по въпроса.

" България е парламентарна страна и се ръководи от изпълнителна власт. Така, че този групов орган има тежката дума, тъй като преглежда доста по-голям размер от информация, в сравнение с самото Министерство на земеделието, а последно решението ще вземе Народното събрание. Аз съм задължен да се съобразя както с решението на този групов орган, по този начин и с решението на висшия орган - Народно събрание ", разясни Вътев.

Според него, ценообразуването не се образува въз основата само и единствено на зърнени храни и не се знае с какви още артикули България ще бъде " обзаведена от импорт ".

" Когато настане този импорт, ще забележим на какви цени влиза и тогава може да се приказва за растеж или за спад на цените. Освен това, веригата по която се образуват цените е много по-сложна и в последна сметка търговците на дребно ще имат последни думата ", изясни Кирил Вътев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР