Окончателно - Съединените щати ще изграждат седми и осми блок

...
Окончателно - Съединените щати ще изграждат седми и осми блок
Коментари Харесай

Официално: САЩ ще изграждат 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй”

Окончателно - Съединените щати ще построяват седми и осми блок на АЕЦ „ Козлодуй ”. Депутатите ратифицираха съглашението, подписано през февруари, сред държавните управления на България и Съединени американски щати за съдействие по план за създаване на нуклеарна мощ.
Прочетете още
От българска страна подписа си постави министърът на енергетиката в оставка Румен Радев, а от американска - помощник-секретарят в Министерството на енергетиката на Съединени американски щати Андрю Лайт, написа Нова. 

В дебата в пленарната зала се включиха единствено партиите от опозицията, които се оповестиха твърдо срещу съглашението. „ Вчера от ПП-ДБ късаха ризи и ревяха, че единствено те гласоподават за прекачване на средства във фонда. Днес точно те ще гласоподават, дружно с сътрудниците си, за одобряването на една кражба ”, счита Коста Стоянов от „ Възраждане ”.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия насочи въпрос към ръководещата коалиция: „ Имате ли право в тази разпадаща се обстановка да взимате сходно решение, което е срещу ползите на страната. Няма друга страна в Европа, която е съгласна да стане пробна площадка ”, съобщи депутатът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР