Около стотина опозиционни активисти, които организираха протест днес сутринта, се

...
Около стотина опозиционни активисти, които организираха протест днес сутринта, се
Коментари Харесай

Арменската опозиция атакува сградата на правителството, полицията извършва арести

Около стотина опозиционни деятели, които проведоха митинг през днешния ден сутринта, се пробваха да влязат в постройката на арменското държавно управление с искане да се срещнат с премиера. Това оповестява ТАСС от мястото на събитието.
" Пуснете ни да влезем, желаеме да се срещнем с този човек (Никол Пашинян) и да го осведомяваме, че той към този момент няма власт в страната. Той би трябвало да си отиде ", сподели един от протестиращите.
Активисти блокираха и придвижването покрай постройката на арменския кабинет на министрите, настоявайки за оставката на Пашинян. Според ТАСС полицията е почнала да задържа.
 Опозицията в Армения прикани за гражданско непокорство Опозицията в Армения прикани за гражданско непокорство
Протестиращи блокираха улиците в арменската столицата Ереван, стартирайки акция за " гражданско непокорство ", с цел да принудят министър председател...
" Никол, махай се, Никол, предателю! ", скандират протестиращите. 

В момента обстановката остава напрегната на целия Площад на Републиката, където се намира постройката на Министерския кабинет, има скупчване на огромни полицейски сили. Полицията подреди кордон с щитове.
Опозицията твърди, че взаимното съглашение, подписано от Пашинян на 9 ноември с съветския президент и азербайджанския водач по отношение на цялостното преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах, в действителност е капитулация. Противниците на арменския министър председател го упрекват и за икономическите и обществени проблеми на републиката. На фона на актуалната обстановка в страната, арменският президент прикани за предварителни парламентарни избори и преди тях да се трансферира властта на държавно управление на национално единодушие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР