Около половината от световните инвестиции в киберзащита през последните години

...
Около половината от световните инвестиции в киберзащита през последните години
Коментари Харесай

Над 50% от световните инвестиции за киберзащита са в Израел

Около половината от международните вложения в киберзащита през последните години са в Израел, съобщи през днешния ден министър-председателят Нафтали Бенет, представен от Ройтерс.

Във видеообръщение пред Световния стопански конгрес в Давос той сподели, че с увеличението на отдалечения режим на работа фирмите ще бъдат все по-уязвими за хакерски атаки.

„ Това значи, че имаме потребност от добра киберотбрана, а Израел съществено влага в технологии за киберотбрана “, съобщи Бенет. „ Смятам, че близо половината или съвсем половината от международните вложения в киберкомпании през последните няколко години са в Израел. Следователно Израел се е трансформирал в средище на киберзащитата. Виждам доста благоприятни условия и ние имаме намерение да ги използваме “, сподели той.

Бенет също по този начин съобщи, че финансирането на Иран може да докара до усилване на тероризма. „ Последното нещо, което желаете да извършите... е да налеете десетки милиарди долари в този уред. Защото какво ще получите? Засилване на тероризма “, сподели той, явно предупреждавайки международните сили да не смекчават глобите против Иран в устрема си да реализират ново нуклеарно съглашение.

По думите на Бенет Иран е източник на тероризъм в Близкия изток и би трябвало да се откаже от нуклеарната си стратегия, ориентирана към основаване на атомно оръжие, показва ТАСС. „ Иран е източник на тероризъм в Близкия изток. Иран е октопод на тероризма и неустойчивостта, неговата глава е в Техеран, а пипалата му се разгръщат в целия район “, сподели Бенет. „ Иран би трябвало да се откаже от нуклеарната си стратегия. Очевидно те (иранците) се пробват да разработят нуклеарно оръжие “, съобщи израелският водач.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР