Около половината от американските демократи смятат, че президентът Джо Байдън

...
Около половината от американските демократи смятат, че президентът Джо Байдън
Коментари Харесай

Болшинството американци не искат Байдън и Тръмп да участват в изборите през 2024 г.

Около половината от американските демократи считат, че президентът Джо Байдън не трябва да се бори за преизбиране следващата година и че е прекомерно възрастен, с цел да взе участие в избори, откри изследване на Ройтерс/Ипсос.

Тридневното допитване завърши през днешния ден - деня, когато Байдън разгласи, че ще се кандидатира още веднъж за президент.

Избирателите не са въодушевени от концепцията за втори рунд от дуела сред Байдън и Доналд Тръмп - неговият предходник на поста и сегашен водещ противник от Републиканската партия.

Около две трети от интервюираните като цяло не желаят нито един от двамата да се кандидатира още веднъж през 2024 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

44% от записаните демократи, взели участие в изследването, считат, че Байдън не би трябвало да се кандидатира. 34% от републиканците считат същото за Тръмп, сочи допитването.

Байдън е най-възрастният собственик на Белия дом в историята и би бил на 86 години в края на своя втори възможен четиригодишен мандат. Според 61% от демократите, взели участие в изследването, той е прекомерно възрастен, с цел да заема управнически пост. 

За съпоставяне, единствено 35% от републиканците считат, че Тръмп, който е на 76 години, е прекомерно възрастен.

Байдън победи Тръмп през 2020 година, като си обезпечи 306 гласа в изборната гилдия против 232 за неговия конкурент. Освен това Байдън имаше повече гласове в така наречен " неуверени " щати (щати, в които демократите и републиканците имат релативно равни шансове да спечелят) като Пенсилвания и Джорджия, а на национално равнище - с към седем милиона гласа повече от Тръмп. Тогава демократът получи 51,3% от гласовете, а републиканецът - 46,8%. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР