Около половината от американските демократи смятат, че президентът Джо Байдън

...
Около половината от американските демократи смятат, че президентът Джо Байдън
Коментари Харесай

Според американците нито Байдън, нито Тръмп трябва да се кандидатират през 2024 г.

Около половината от американските демократи считат, че президентът Джо Байдън не би трябвало да се кандидатира за преизбиране през идната година и че е прекомерно остарял, с цел да се кандидатира, обезпокоителен знак за 80-годишния Байдън, откри изследване на " Ройтерс " / " Ипсос ".

Тридневното изследване на публичното мнение, приключено в понеделник, ден преди той да разгласи, сподели, че американската общност не е въодушевена от вероятността за реванш сред Байдън и неговия предходник и сегашен водещ републикански противник Доналд Тръмп.

Около две трети от респондентите като цяло не желаят нито един от двамата да се кандидатира още веднъж през 2024 година
В личните им партии 44% от записаните респонденти от Демократическата партия декларират, че Байдън не би трябвало да се кандидатира за втори мандат, спрямо 34% от републиканците, които са на мнение, че Тръмп не би трябвало да влиза в конкуренцията още веднъж. От встъпването му в служба през януари 2021 година Байдън е преследван от висока инфлация и. Само 41% от интервюираните - в това число 74% от демократите и 10% от републиканците - утвърждават представянето му като президент.

Очаква се Байдън да се сблъска със съпротива в конкуренцията за президентска номинация на Демократическата партия, откакто тя се оправи по-добре от предстоящото на изборите за Конгрес през 2022 година

Демократите изгубиха надзор над Камарата на представителите, само че резервираха болшинство в Сената, частично с помощта на гласоподавателите, ядосани от, слагащо завършек на националното право на аборт.

Байдън е най-възрастният президент на Съединени американски щати и ще бъде на 86 години в края на възможен втори четиригодишен мандат. Шестдесет и един % от записаните демократи в анкетата означават, че той е прекомерно остарял, с цел да работи в ръководството.

 Геронтокрация? В политическата класа в Съединени американски щати рядко се срещат млади лица Геронтокрация? В политическата класа в Съединени американски щати рядко се срещат млади лица

За съпоставяне, единствено 35% от записаните републиканци считат 76-годишният Тръмп за прекомерно остарял.

Тръмп е любимец за номинацията на Републиканската партия и беше определен от 50% от записаните републиканци в анкетата, следван от губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който беше предпочетен от 24%, макар че към момента не е оповестил кандидатурата си.

 Доналд Тръмп
© Reuters

Доналд Тръмп

В хипотетична конкуренция Байдън води пред Тръмп с 43% против 38% измежду записаните гласоподаватели. Байдън води и измежду самостоятелните гласоподаватели.

В друга хипотетична борба ДеСантис изостава още повече, с 34% против 43% за Байдън.

Анкетата събира отговорите на 1005 души в Съединените щати, в това число 445 самоопределящи се като демократи и 361 като републиканци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР