Около половин милион по-малко зимни туристи дойдоха в България, отколкото

...
Около половин милион по-малко зимни туристи дойдоха в България, отколкото
Коментари Харесай

Надежди за добър зимен сезон в туризма

Около половин милион по-малко зимни туристи пристигнаха в България, в сравнение с преди пандемията. Може да достигнем 1,2-1,3 млн. туристи през тази година, счита Ивайло Кожухаров, по-известен като кандидатурата на партията на Слави Трифонов Има Такъв Народ за министър на туризма през лятото.

Трябва да разгънем капацитета си на другите пазари, несъмнено спазвайки всички настоящи противоепидемични условия, сподели Мариян Беляков, изпълнителен шеф на Пампорово АД. Между 150 и 200% скочиха разноските – най-вече за газ, за ток, за заплати, изясни той. Беляков чака стесняване на маржа сред доходи и разноски още повече поради огромната неустановеност: " Разходите летят стремително нагоре ". Но сподели и, че безусловно не помни толкоз доста сняг толкоз рано в последните дни – по два дни обработваме пистите, посочи той. В този ред на мисли, в Пампорово ще може да се излезе на пистите с карта от 11:45. Има и карта за младежи.
Министър Проданов в Пампорово: Оптимист съм за идния зимен сезон
Оптимист съм за идния зимен сезон. Два са главните критерия да бъде сполучлив – първият е да има доста сняг, а вторият - да...
Прочети повече
Кожухаров повтори настояването на сектора като цяло – при консумация на открито, да не важи зелен документ. Има такова искане, сподели и Беляков. " Трябва да бъдем малко по-предпазливи в суматохата, която всяваме ", настоя той. И изрази вяра, че оттук-нататък няма да има огромни пикове на инфектирани при последващи талази. Беляков категорично акцентира, че принудата към имунизация против ковид не работи, тъй като и бизнесът страда от липса на фрагменти и в случай че експерти си тръгнат поради условие " имунизация ", не могат да бъдат открити заместници.

Мариян Беляков сподели следното като предложение за спомагателни ограничения за безвреден ски сезон - при идване от страни от алена зона, с изключение на да идват имунизирани против ковид, да им се прави и антигенен тест.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР