Около половин милион жители на Орегон получиха заповед за евакуация.

...
Около половин милион жители на Орегон получиха заповед за евакуация.
Коментари Харесай

Броят на жертвите на горски пожари в Орегон достигна 16, половин милион жители се евакуират

Около половин милион поданици на Орегон получиха заповед за евакуация. В този и останалите щати по западното крайбрежие на Съединени американски щати бушуват десетки раздухвани от вятъра горски пожари, които лишиха живота на минимум 16 души и унищожиха стотици жилища, оповестява Българска телеграфна агенция.

Огнените бедствия лишиха живота на 11 индивида в Калифорния от понеделник. Жертвите в Орегон са четири, а в щата Вашингтон почина 1-годишно момче, заяви полицията.

Само в Орегон броят на хората, подлежащи на евакуация, доближи към половин милион - една осма от цялото население на щата. Най-големитя от пожарите заплашва покрайнини на Портланд.

Хиляди хора се реалокираха надлежно на север и на юг в прилежащите щати Вашингтон и Калифорния. Повечето от близо 100-те горски пожара по западното крайбрежие на Съединени американски щати са в Орегон.

Около 3000 пожарникари се борят с десетки огнища в щата, а локалните управляващи споделят, че имат потребност от двойно повече. Полицията стартира следствие за палеж по отношение на минимум един от пожарите в Орегон, който стартира в Ашланд, покрай границата с Калифорния, и изпепели няколко стотици жилища в прилежащи обитаеми места.

Според пожарникарите извънредно топлото време и сухи ветрове от изток оказват помощ за разпространяването на пожарите от населено място до населено място. Най-малко четири полицейски ръководства предизвестиха за подправени известия в обществените мрежи, сякаш от правоохранителните органи, обвиняващи надлежно крайнолеви и крайнодесни деятели за причиняване на пожари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР