Около месец чакане имаме още докато стартира 27-ото издание на

...
Около месец чакане имаме още докато стартира 27-ото издание на
Коментари Харесай

Носителят на Оскар Биле Аугуст пристига в България

Около месец очакване имаме още до момента в който започва 27-ото издание на София Филм Фест, а до тогава ни остава лека-полека да разбираме още детайлности към събитието.
 Джералдин Чаплин, “Лука “, София Филм Фест и новината за идването на дъщерята на Чарлз Чаплин в България
Първата щерка на Чарлз Чаплин идва в България

Каква премия ще получи и кой филм ще ни показа Джералдин Чаплин

След като уредниците издадоха, че на българска земя ще посрещнем Джералдин Чаплин, първата щерка на Чарлз Чаплин, в този момент научаваме, че още една забележителна персона ще почете фестивала и то с цел да показа най-новия си филм.

Това е световноизвестният режисьор и притежател на Оскар Биле Аугуст. Това в действителност ще е второто му идване в България след първото от 2019 година, когато той получи Наградата на София на Столична община.
 Биле Аугуст

Биле Аугуст

Във филмографията си Биле Аугуст има над 30 заглавия като режисьор, на 13 от които е и сценарист. Сред най-успешните му филми са " Пеле завоевателят " от 1987 година, награден със Златна палма и Оскар за чуждоезичен филм, както и " Най-добрите планове " от 1992 година, награден със Златна палма и основан по сюжет на Ингмар Бергман.

В основата на множеството произведения на Биле Аугуст участва стойностно литературно произведение и това още веднъж е по този начин и в най-новия му филм. " Целувката " е построен върху романа на Стефан Цвайг " Нетърпеливо сърце ".
 Кадър от кино лентата

Кадър от кино лентата " Целувката "

Действието във кино лентата се развива в Дания през 1913 година и наблюдава трагичните връзки сред благородния и съзнателен офицер Антон и нежната и красива щерка на аристократ, Едит, която след ужасяващ случай обаче се озовава в инвалидна количка. Нещата се заплитат, когато Антон осъзнава, че изпитва мощни усеща към Едит, само че не е сигурен дали те са подбудени от съчувствие или пък са началото на същинска обич. В опита си да постъпи вярно, той се оплита в обещания и неистини към близките, само че най-много към Едит.
 Оскари 2023, София Филм Фест и номинираните за премията филми, които ще забележим на фестивала тази година
7 претендиращи за Оскар кино лентата, които да гледаме на кино у нас

Чакането няма да е дълго

" Тази кино история е неповторима с това, че разкрива някои непознати аспекти на човешката душeвност и визира поредност от безконечни морални проблеми, рамкирани във трогателен съкровен роман за срещата на две млади души ", споделя в изявление режисьорът за новия си филм.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР