Около кланиците също се определя 20-километрова санитарна зона, каза на

...
Около кланиците също се определя 20-километрова санитарна зона, каза на
Коментари Харесай

Около кланиците също се определя 20-километрова санитарна зона

„ Около кланиците също се дефинира 20-километрова санитарна зона ”, сподели на съвещание на Областната епизоотична комисия в Добрич доктор Борислав Каменов, шеф на Областната организация по сигурност на храните.

„ Понякога в кланиците се получават спорове обстановки с наши представители. Във всяка касапница имаме формален ветеринарен доктор, който участва на клането. Приветствам желанието да има и представители на „ Военна полиция ” – добави Каменов.

„ Със заповедта на регионалния шеф за бедственото ситуацията – разположението на свинекомплексите и кланиците тази 20- километрова зона ги е обххванала. Кланиците ще бъдат осведомени с ограниченията на специфична среша ” – добави той.

Според тази заповед, в задните дворове на Добричка област би трябвало да заколени до 5 август 971 свине. От тях в община Балчик са 66, в община Ген.Тошево - 227, в община Добричка – 352, в обшина Каварна – 200, в община Крушари – 46, в община Тервел – 63, в община Шабла - 17. „ След този период изтече, ще има инспекции на Областната дирекция по сигурност на храните, дружно с представители на на полицията ” – разгласи Каменов.В задните дворове имат право да се отглеждат от 3 до 5 свине за лична консумация.

Свинеккомплексите в Добричка област са в селата Козлодуйци – за 60 000 свине, сред Миладиновци и Ловчанци – 849, Карапелит – 900, Дъбовик – 12 300, в Къпиново има три – два са профилирани за свине-майки – 729, във фермата за подрастващи са 6000 свине, в Септемврийци - 6279. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР