Около халфа на Манчестър Сити има много спекулации второ поредно

...
Около халфа на Манчестър Сити има много спекулации второ поредно
Коментари Харесай

Бернардо Силва за бъдещето си: В Ман Сити знаят какво искам

Около халфа на Манчестър Сити има доста спекулации второ следващо лято. Преди година той имаше предпочитание да напусне клуба, само че в последна сметка остана. Сега интерес към него има от страна на Барселона, а индикациите от страна на Сити са, че са подготвени да го пуснат, в случай че това е неговото предпочитание. Каталунците обаче още не са решили финансовите си проблеми и не е ясно дали ще могат да го купят.

“Винаги съм казвал, че съм благополучен тук, само че нямам визия какво ще се случи. Ще забележим. Отношенията ми с клуба са изцяло откровени. Аз бях почтен с тях и те знаят какво желая. Ако остана, ще съм доста благополучен. Винаги съм се съобразявал с този клуб и съм се раздавал за него. Ако не остана, това е футболът ”, показа Бернардо в изявление за ESPN.

Той разяснява и напускането на Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус, които бяха продадени на Челси и Арсенал: “Това е огромен клуб и той не желае играчи, които не са щастливи тук. Винаги са ни казвали, че в случай че някой не е благополучен, може да си тръгне. Разбира се, това е бизнес и те желаят вярната сума, с цел да те пуснат, само че връзките сред играчите и клуба са на взаимно почитание ”.

“Знаем, че последните пет години спечелихме четири трофеи, само че ние сме тим, който желае, когато погледнем обратно 20 или 30 години, желаеме да ни помнят като един от най-хубавите тимове в историята. Имахме някои нови попълнения последните години, силата е добра и все сме гладни за още триумфи ”, добави Силва.

“Гуардиола не ти разрешава да имаш почивен ден. Това са стандартите в Ман Сити и по тази причина равнището е толкоз високо през последните пет сезона. Знаеш, че в случай че не даваш 100%, няма да играеш. Не отхвърлям, че от време на време е уморително и с напрежение, само че това е футболът на най-високо равнище. Не единствено при нас, само че и в Ливърпул, Челси, Реал Мадрид, Барселона, Байерн, Ювентус я има тази конкуренция ”, сподели още португалецът.

Попитан дали още веднъж Сити ще се бори с Ливърпул за купата, той отговори: “Ако погледнем последните четири или пет сезона, си мислиш, че това са двата любимеца, само че погледнете какъв тим гради Челси, Тотнъм става по-добър, както и Арсенал. Ман Юнатед има нов управител и нови играчи ”.

Бернардо Силва признава, че Шампионската лига си остава огромната цел: “Разочарованието в този шампионат последните няколко години е много огромно. Това е огромна цел за клуба и играчите, тъй като всички ние в никакъв случай не сме почелили шампионата. Ще опитаме още веднъж, знаейки какъв брой е мъчно. Трябва от самото начало да си на равнище, тъй като в случай че концентрацията ти падне за няколко минути, си тръгваш. Това се случи против Тотнъм преди няколко години и против Реал предишния сезон. Трябва да подобрим това ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР