Около фабриката на компанията за електромобили Tesla в Германия са

...
Около фабриката на компанията за електромобили Tesla в Германия са
Коментари Харесай

Стотици нови коли Model Y са забелязани около Gigafactory в Германия. Заводът няма одобрение

Около фабриката на компанията за електрически автомобили Tesla в Германия са видяни стотици нови модели Model Y, което демонстрира, че производството в Gigafactory напредва. На този декор регулаторно утвърждение за публично пускане на произвеждане и доставки на клиенти към момента няма, написа electrek.co

Gigafactory Berlin-Brandenburg е измежду най-важните проекти на Tesla за разширение на производството в Европа. Компанията към момента не е получила нужното позволение, с цел да стартира да създава транспортни средства за доставка на клиентите си в Европа. Процесът по приемане на утвърждение се проточи с месеци.

Миналия месец Tesla удостовери, че е построила първите няколко Model Y в Gigafactory Berlin в края на 2021 година Производителят на електрически автомобили получи утвърждение да построи 2000 модела от Model Y в Gigafactory Berlin преди окончателното утвърждение от провинция Бранденбург.

Освен това Tesla разгласи за нужно да организира повече проби на индустриалния си развой, които наподобява са сполучливи, в случай че се има поради стотиците транспортни средства Model Y към Gigafactory Berlin.

Новините за сериозното произвеждане на Model Y са позитивен знак, само че въпреки това не чак толкоз. Когато (ако) Tesla получи утвърждение, тя ще има право да създава по-големи размери по-бързо, само че в това време по-сериозното произвеждане във фабриката без да има доходи, ще излезе много скъпо.

Tesla влага стотици милиони в производството на тези транспортни средства и към този момент не получава нищо от тях. Ако продължи производството без утвърждение, това ще стартира да тежи на бюджета на компанията.

От друга страна, всяко закъснение на утвърждението за фабриката, слага Германия в неприятна светлина за бизнесите, които възнамеряват вложения в страната, защото опитът на Tesla ще послужи като предизвестие за тежката бюрокрацията в страната, с която могат да се сблъскат бизнесите.

В момента една от главните спънки е във връзка с екологичното утвърждение и наподобява е обвързвана с водоснабдяването. Tesla трябваше да преразгледа няколко пъти своя проект за водоснабдяване, тъй като в района няма задоволително подпочвени води.

Въпреки това министърът на стопанската система на Бранденбург Йорг Щайнбах неотдавна съобщи, че " настоящето водоснабдяване е задоволително за първия стадий на завода. "

Междувременно към момента не е ясно по кое време Tesla ще получи утвърждение, с цел да може публично да стартира произвеждане и доставки от Gigafactory Berlin.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР