Около една трета от мерките за намаляване на административната тежест

...
Около една трета от мерките за намаляване на административната тежест
Коментари Харесай

Около една трета от мерките на кабинета срещу бюрокрацията са изпълнени

Около една трета от ограниченията за понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса, набелязани от държавното управление, към този момент е реалност. В развой на осъществяване са 37 на 100 от тях, а за други 35% ще би трябвало повече време, с цел да бъдат осъществени. Това демонстрира отчет за напредъка по намаляването на бюрокрацията, прегледан на съвещанието на държавното управление във вторник. В него се показва, че министерствата и организациите би трябвало да ускорят осъществяването на поетите през август задължения.

Борбата с административната тежест е една от рекламираните от кабинета политики. Преди към три месеца държавното управление набеляза 605 регулаторни режими и услужи, които могат да бъдат усъвършенствани, и даде период на министерства и организации да ги подобрят до края на годината. Ведомствата започнаха да трансформират наредби, цени и закони в осъществяване на рекомендациите. Голяма част от тях обаче би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание.

Правителството даде на администрациите период до 15 януари 2018 година да показват на Дончев систематизиран отчет за осъществяване на поетите задължения за понижаване на бюрокрацията.
Същевременно кабинетът утвърди промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, който цели понижаване на административната тежест. Целта е да се отстрани условието за даване на пет удостоверителни документа на книжен притежател и информацията да се събира по длъжностен път.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР