Около една трета от излекуваните от COVID-19 остават с твърде

...
Около една трета от излекуваните от COVID-19 остават с твърде
Коментари Харесай

Проучване: Около 30% от излекуваните от COVID-19 остават с малко антитела

Около една трета от излекуваните от COVID-19 остават с прекомерно малко антитела против вируса, което ги прави уязвими за повторна болест и способни да разпространят заболяването още веднъж, сочат данните на китайско проучване.
От него излиза наяве, че младежите във възрастовата група 15-39 години са с най-ниски равнища на антитела . В съпоставяне с тях тройно по-високо равнище на антитела има в  кръвта на хора от възрастовата група 60-85 години. Това демонстрират последни изследвания на учени от университета Фу-тан в Шанхай, Китай, ръководени от проф. Хуанг Джингхе, представени от чешкия уебсайт lidovky.cz., акцентират от " 24 часа ".
Проучването работи със 175 възобновени от COVID-19 пациенти. Сред тях у 10 не са открити антитела на по-късна дата, а при други 42-ма равнищата на антитела в кръвта са били толкоз ниски, че лекарите са били скептични дали тези стойности биха им обезпечили додсатъчна отбрана при нова офанзива на вируса.
С 1000 бързи теста сканират Банско за COVID-19
Тогава работи ли при ковид принципът  на груповия имунитет? Според откривателите, може и да не работи: " Нашите открития са клинични наблюдения от фронтовата линия. Данни от други елементи на света също ще са нужни, с цел да се създадат изводи ", акцентира Джингхе.
В Китай има данни за хора, които след лекуване от ковид, са се заразили наново. Остава неразбираемо дали възобновяване им е било цялостно или са изчезнали единствено признаците, а вирусите са останали в кръвта.
Все още не е допустимо да се каже сигурно какъв дял антитела е невисок и какъв - задоволителен за изградане на имунитет против COVID-19.
Все по-сигурно обаче наподобява това, че в международен мащаб са открити едвам сред 6% и 15% от действителния брой на инфектираните с новия ковид. Предполага се, че още в края на март десетки милиони хора по света към този момент са били инфектирани.
Проучване на университета в Гьотинген, Германия, оповестено в авторитетното сп. " Лансет " твърди, че формалните данни за хората с COVID-19 може да се окажат извънредно занижени.
Според данните, в САЩтрябва да има повече от 10 млн. души с диагноза ковид, в Испания - над 5 млн., в Италия - към 3 млн., а в Англия - 2 млн. души.
За сметките си откривателите употребявали равнището на смъртност от COVID-19 и междинното време от заразяването до леталния излаз, написа Нюз.ру.
Съединени американски щати не престават с отрицателните върхове на тематика " ковид "
Междувременно съгласно от Института по здраве, метрики и оценка на Сиатълския университет предизвестяват, че това е “първата вълна ” на пандемията. Според прогнозите им общият пик на смъртността в Европа ще настъпи през третата седмица на април. Според математически модел на университета в Европаще умрат 151 680 души до лятото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР