Около два часа и половина кметът на Стамболийски Георги Мараджиев,

...
Около два часа и половина кметът на Стамболийски Георги Мараджиев,
Коментари Харесай

Полицията разпитва 15 души от ГЕРБ - Пловдив

Около два часа и половина кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и водач на ГЕРБ Пловдив област, беше във Второ районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Пловдив през днешния ден по отношение на разпит по случай от предишния ноември.

Пред публицисти, след разпита, Мараджиев сподели, че не му е предявено обвиняване, само че го разпитват от Икономическа полиция след сигнал, че е " провокирал вълнения " в предизборния ноември предходната година, когато в Ново село той и локални хора застанаха пред магазин в опит да не позволен влизането в него на полиция с протокол за притежателя, че няма да пропагандира за политическата мощ, съобщи Радио Пловдив. Тогава от ГЕРБ дефинираха акцията като принуда, а по-късно бяха извикани на разпит по случая.

" Tова е трети разпит по същия случай ", сподели през днешния ден Мараджиев и посочи, че този път е от Икономическа полиция и евентуално поради сигнал против нея, който самият той е подал до Главния прокурор за дейностите против членове на ГЕРБ Стамболийски в предизборната акция.

" Аз подадох сигнал против Икономическа полиция до Главния прокурор, в този момент Криминална полиция ревизира шефа на Икономическа полиция, а мен ме ревизира Икономическа полиция ", уточни Мараджев. Той позволи, че желаят да го отстранят от кметското място, да " обезглавят " ГЕРБ в региона и да уплашат членовете ѝ, само че разгласи, че не го е боязън.

Около 15 души от ГЕРБ Област Пловдив са с призовки за разпит, измежду тях е и общинският водач на партията Стоян Богданов, заяви още Мараджиев. Вчера са били първите разпити, на следващия ден също не престават.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР