Около 80% от публичните инвестиции у нас идват от ЕС

...
Около 80% от публичните инвестиции у нас идват от ЕС
Коментари Харесай

Евродепутат във Варна: Около 80% от публичните инвестиции у нас идват от ЕС

Около 80% от обществените вложения у нас идват от Европейски Съюз и това е реалност с помощта на дейната работа на държавното управление с министър председател Бойко Борисов. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в границите на проведената във Варна районна конференция на тематика: „ Развий капацитета си в България ”.

„ Независимо от подправената вест, че европарите свършват след 2020 година, истината е, че средствата за България са с 8% повече ”, посочи българският евродепутат и увери, че работи за повече пари за районите, повече финансови тласъци за обезлюдяващите региони и по-лесен достъп до европейско финансиране.

„ Резултатите от европейските стратегии са забележими и се оправяме доста по-добре от доста други страни в Европейски Съюз ”, означи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и насърчи младежите да употребяват опциите на европрограмите, с цел да осъществят концепциите си и да развиват капацитета си.

Андрей Новаков разяснява, че инициираната от него първа българска европейска стратегия A.L.E.K.O. към момента е отворена. „ Тя обезпечава на младежите опция за стипендии и стаж в огромни компании в Силициевата котловина, Израел, Сингапур, където да натрупат познания и опит. ”

В полемиката с младежите Андрей Новаков бе безапелационен, че двамата с сътрудника му в Екологичен потенциал Емил Радев не престават борбата с двойните стандарти при храните в Европейски Съюз. „ Много хора станаха борци по тематиката, а ние се ангажирахме с нея на каузи и постигнахме действителни резултати. Вече е реалност първата европейска стратегия на стойност 1,3 млн. евро, която подкрепя провеждането на огромни проучвания в държавите-членки и на осведомителни акции за съществуването на подвеждащи и нелоялни търговски практики ”, посочи евродепутатът.

Във форума се включиха представители на локалната и държавната власт, на неправителствения бранш, IT промишлеността и студентската общественост. Освен от Варна и региона, измежду участниците имаше младежи и от Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР