Около 80 души в Кения и Сомалия са загубили живота

...
Около 80 души в Кения и Сомалия са загубили живота
Коментари Харесай

Климатични промени: След суша порой удари Сомалия и Кения

Около 80 души в Кения и Сомалия са изгубили живота си за по-малко от месец вследствие на наводнения, породени от проливни дъждове, които идват след най-голямата суша в Източна Африка от десетилетия. За това предизвести Агенция Франс Прес.

Хуманитарни организации в Източна Африка оповестяват, че близо един милион души са били разселени в двете страни, като Сомалия носи главната тежест.

При плануваните нови проливни дъждове минимум 46 души в Кения са изгубили живота си до 13 ноември, удостовери министърът на вътрешните работи и администрацията на кабинета Киндики Китуре.

Най-засегнати са сухите и полусухите региони на източна и северна Кения.

" Загубихме 46 души заради удавяне и наводнения и не желаеме никой различен кенийец да загуби живота си. Моля, спазвайте напътствията на чиновниците по сигурността и в случай че не ги спазвате, ние ще ви принудим да ги извършите ", предизвести Киндики при посещаване в окръг Гариса, един от 19 от 47-те окръга на Кения, които са били.

Наводненията пристигнаха по-малко от три месеца след продължителна суша, която докара до гибелта на добитък както в Кения, по този начин и в Сомалия. В Кения Националният орган за ръководство на сушата заяви, че към септември 23 района са били съществено наранени и повече от 2,8 милиона души са наранени.

Червеният кръст на Кения съобщи, че страната претърпява " рецесия след рецесия " .
 29 починали след най-тежките наводнения от десетилетия в Сомалия
29 починали след най-тежките наводнения от десетилетия в Сомалия

Други 300 000 бяха принудени да изоставен домовете си поради проливните дъждове, които наводниха градове в Източна Африка

" От филантропична позиция това значи, че устойчивостта на тези общности непрестанно отслабва ", сподели генералният секретар на благотворителната организация Ахмед Идрис пред Citizen TV Kenya.

" Всяка последваща изключителна обстановка прави по-трудно за тях да устоят на резултатите от идната изключителна обстановка. "

Около 1,5 милиона хектара земеделска земя са изложени на риск да бъдат унищожени по време на дъждовния сезон, който продължава до декември, се споделя в известието.

Най-малко 32 души към този момент са починали при неочакваните наводнения в Сомалия , съгласно организацията " Спасете децата ".
 Хакери всекидневно тероризират Кения
Хакери всекидневно тероризират Кения

Страната е станала жертва на 860 млн. хакерски атаки през последните 12 месеца

Организацията на обединените народи назова обстановката " събитие, което се случва един път на век " - едно от най-тежките наводнения, преживявани в миналото в Сомалия, една от най-бедните народи в Африка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР