Около 8 часа тази сутрин местно време (9 часа българско

...
Около 8 часа тази сутрин местно време (9 часа българско
Коментари Харесай

Кибервойна срещу Сърбия?

Около 8 часа тази заран локално време (9 часа българско време) по електронната поща са били изпратени сигнали за бомби в 97 съществени и междинни учебни заведения в Сърбия . Специализирани екипи на полицията след подробна инспекция в редица учебни заведения откриха, че сигналите са подправени . Огледът към момента продължава, децата в тези учебни заведения не учат, осведоми македонският ефирен " Канал 5 ".

Министерството на образованието заяви и за постъпилите сигнали за бомби на електронните пощи на 97-те учебни заведения. Имейлът е написан на кирилица и гласи: " На територията на учебните заведения са сложени голямо количество експлозиви ". Част от наличието на електронните писма гласи:

" Можем да кажем, че не сме първите и надалеч не сме последните. Ще ви убият с коли, с бомби, с ножове, с каквото попадне. Злодей като нас ще унищожи всичко пред себе си, тъй като светът е развален, всички сте прогнили от вътрешната страна ", написа в заплашителното известие.

Съобщения за сложени бомби заплашиха и белградски бизнес център, както и летището " Константин Велики " в Ниш , чиято е-поща също е получила през днешния ден анонимни сигнали за бомба. Заплашените здания са евакуирани неотложно, а способените екипи са изпратени на терен и е открито, че това са подправени сигнали.

Директорът на " Летища Сърбия ", откакто получи подправен сигнал за сложена бомба на летище " Константин Велики " в Ниш, споделя, че са взети всички ограничения и се надява, че това е изолиран случай.

" Получен е и неизвестен сигнал, че във всички поделения на " Белградско водоснабдяване " са сложени бомби, " сподели за сръбския портал " Новости " заместник-кметът на Белград Горан Весич.

Васич споделя, че " Белградско водоснабдяване " има повече от 100 поделения и декларира, че " явно се води кибервойна против Сърбия ".

Сигналите се класифицират като тероризъм, а полицията търси подателя и мястото, откъдето е изпратен подправеният сигнал. Случаят ще бъде изясняван от прокуратурата за проведена престъпност.

Досега бяха изпращани подправени сигнали за бомби комерсиалните центрове и до Москва, само че до момента не бяха заплашвани учебни заведения.
 Сърбия упрекна Украйна и страна от Европейски Съюз във подправени бомбени закани към полетите ѝ до Русия
Сърбия упрекна Украйна и страна от Европейски Съюз във подправени бомбени закани към полетите ѝ до Русия

Белград обаче продължава полетите, с цел да покаже, че е свободна държава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР