Около 75 процента от строителството на автомагистрала Струма при тунел

...
Около 75 процента от строителството на автомагистрала Струма при тунел
Коментари Харесай

75 процента от строителството на магистрала „Струма“ при тунел „Железница“ е изпълнено

Около 75 % от строителството на автомагистрала " Струма " при тунел Железница е изпълнено. Проектът Автомагистрала " Струма " - Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел " Железница " се осъществя с финансиране от Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020.

Изграждането на горното строене на 15 000-тонния мост ще завърши в средата на август. Съоръжението се построява по една от най-сложните технологии в строителството на този вид структури, с цел да се подсигурява издръжливост и резистентност. Обектът е планиран с две самостоятелни елементи с дължина 560 м и 510 м, а габаритът е 29.5 м. Остават последни дни до привършване на дейностите по дясното платно за придвижване.

След като беше построена най-външната структура на тунел " Железница ", която е закрепена към скалния масив, сега се слага вторичната обшивка. Работи се по едно и също време от четирите страни на двете тръби. Полагат се хидроизолация, електропроводи и отводнителна система. Предстои създаване на резервоари с вода от двете страни на тунела, които ще служат при възможни пожари и произшествия.

Съоръжението ще разполага със системи за енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, ръководство на трафика, спешни SOS кабини, аудио и радио обявяване и електронна система за надзор на достъпа.

Строителните действия започнаха през октомври 2019 година и на обекта се работи без спиране.



*съдържание на МТИТС
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР